Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x
2024. április 19. Péntek  Ma Emma napja van.  

Tereptriatlon siker a görög világkupafutamon, Poór Brigitta bronzérmes Kiemelt

  • Állapot: Archív
Újabb mérföldkő a magyar tereptriatlon sportban – világkupa futamon a felnőtt elit mezőnyben régóta nem volt dobogós magyar helyezés.

Ez mostantól a múlté, hiszen Poór Brigitta az U23 világbajnoki cím után már a felnőtt mezőnyben is bizonyított: az idei Európa-bajnoki 4. hely után a görög világkupafutamon bronzéremmel gazdagodott Brigi és a sportág gyűjteménye.

Poór Brigitta jó úszó lévén második helyen lépett partra Katrin Muellerrel, a későbbi győztessel váll váll mellett.
23 jún. 2014 Hozzászólás: Hozzászólás  

Kerékpáron is messze jobban teljesített, minit eddig, beérett a sok éves edzésmunka. Helena Erbenova lassan, de biztosan előzte meg a magyar versenyzőt, aki egy ideig tartotta vele a lépést, de nem akarta túlvállalni magát - azaz nemcsak erőse, hanem higgadt versenyző is. Erbenova iszonyatos tempót ment a táv második felében, közeledett is a vezető német versenyzőhöz. A terepfutáson azonban ez megbosszulta magát és nem tudta szokásos ritmusát hozni, így közel két perc hátránnyal szerezte meg az ezüstérmet.

Brigi az utolsó számban szépen futott, ami számszerűen azt jelenti, hogy közel azonos időt teljesített az előtte lévőkkel. A terepkerékpáron kell javítania, de a soproni versenyző még nagyon fiatalnak számít a mezőnyben, így nincsen ok aggodalomra.

poor-brigitta-xterra-greece-with-race-director-dave-nicholas

A férfi versenyben az első helyért sokáig tartott a versengés, a francia Francois Carloni és a spanyol Roger Serrano a kerékpáros pálya végéig viaskodtak, az utolsó emelkedőn azonban a francia ritmust váltott és pillanatok alatt közel 2 perces előnyt szerzett, amit a futáson nagymértékben megnövelt.

A magyar országos bajnokságra is a hétvégén került sor Bánkon a X2S TEAM szervezésében. A legjobb magyarok Dózsa Eszter és Medgyes Gábor.

A magyar válogatott részt vesz a világbajnokságon augusztusban Németországban.

XTERRA GREECE tereptriatlon világkupa futam, 2014. június 21.

Elite férfi
1. Francois Carloni, FRA, 2:23:28
2. Roger Serrano, ESP, 2:27:44
3. Albert Soley, ESP, 2:28:46
4. Rory Downie, GBR, 2:29:55

Elite Nő
1. Kathrin Mueller, GER, 2:40:52
2. Helena Erbenova, CZE, 2:42:45
3. Brigitta Poor, HUN, 2:51:07
4. Louise Fox, GBR, 3:01:01

  Forrás: XTERRAPLANET | Poór Brigitta | Facebook 

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Top Tweets

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk