Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x

Hátizsák tippek, tanácsok - túra, taktikai, kerékpáros és futó zsákok tesztek

frissítve

Szeretjük a természetet, szeretünk kint lenni. Minél többet. A hosszú kint tartózkodás egyik legfontosabb eleme a hátizsák. Ennek sok oka van és nagyon nem mindegy, hogy milyen feladatra, milyen zsákot viszel magaddal. Ebben szeretnénk segíteni, akár túrázni, akár kerékpározni, akár terepfutni, akár más hasonló szabadtéri tevékenységet szeretnél folytatni. Tesztelő csapatunk sportolói, versenyzői és szakmai tapasztalata pedig garancia a minőségre!

28 dec. 2020 Hozzászólás: Hozzászólás  

A felsorolt sportágak, elfoglaltságok más-más hátizsákot igényelnek és most szeretnénk leszögezni, hogy nincsen olyan, amelyik mindenre jó lenne! Pedig sokan keresnek így felszerelést. De ilyen nincsen (lehet, hogy majd lesz valamikor, de egyelőre a tudomány még nem jelzi ennek az időnek az eljövetelét).

Mi elsősorban sport és hatékonyság szempontból nézzük, teszteljük a zsákokat: melyikkel, hogyan tudod elérni a legjobb teljesítményt, a legjobb eredményt. A versenyek mellet ez egy túrára vagy egy kirándulásra is lehet igaz - ha másért nem, akkor a maximális élmény elérésének érdekében nem mindegy, hogy a felszerelésed kényelmes, könnyű, erős, vízálló, praktikus vagy nagyon nehéz terheket is képes vagy vele cipelni. Mindenki helyettesítse be ide a saját kedvence lefoglaltságához tartozó szempontrendszert.

Mivel a hátizsák cipelése akár komoly terhelést is jelenthet, nem árt, ha nemcsak a hátizsák, hanem Te is felkészült vagy! Ezzel kapcsolatban a terhelési, szakmai, egészségügyi kérdésekről itt írtam egy áttekintést: A teherhordás, a cipelés hátrányai, káros hatásai és azok megelőzése

"Tanulmányom a körülmények negatív hatásairól, a megelőzésről, az utólagos megoldásokról és arról szól, hogy mégis miért jó az, ha nem abbahagyjuk a súlyok cipelését, hanem felfedezzük és kihasználjuk az előnyeit."

Tesztjeink során igyekszünk a legtöbb - az adott zsákhoz tartozó - szempontot figyelembe venni, de ezek gyakran nem fedik át egymást hiszen alapvetően más az igénye egy terepfutónk, egy hegyikerékpárosnak, egy airsoftosnak és egy bushcraftosnak. A szélsőségesebb felhasználási lehetőségeket is figyelembe vesszük, ahol annak van/lehet jelentősége.

Hátizsák és más sportszer tesztjeink itt érhetőek el: Terepsport tesztek

backpack hatizsak teszt 2022 IMG 20220511 094402

Edzések, edzéstervek: www.triatlonedzo.hu | Edzés cégeknek: www.cegedzes.hu

Utoljára frissítve: kedd, 23 április 2024 18:05

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Top Tweets

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk