Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x

Terepfutás

Az első nő és az első 5 fős finisher csoport a Barkley Marathons extrém ultra terepfutó versenyen

"Minden addig elérhetetlen, ameddig valaki el nem éri." Barkley Marathons - a világ egyik legőrültebb és legkülönlegesebb ultra terepfutó versenyén több rekord is megdőlt. Ihor Verys első próbálkozásra nyerte meg a versenyt, Jasmin Paris az első nő, aki teljesítette a távot, a verseny 38 éves történetében és még soha nem ért célba öt sikeres teljesítő! (Fotók: Wikipedia, Michael Hodge)
szombat, 23 március 2024

Magyarország a 11. - Spanyolország, Japán és az Egyesült Királyság vezeti a 2024-es ifjúsági skyrunning világbajnokság ranglistáját

A nyolcadik Ifjúsági Skyrunning Világbajnokság befejezése után Spanyolország, Japán és az Egyesült Királyság vezeti a nemzeti rangsort, amely a montenegrói Barban megrendezett versenyek (VERTICAL és a SKY) eredményeiből áll össze. A magyar csapat az éremtáblázatban és a pontversenyben is a 11. helyet szerezte meg!
vasárnap, 30 június 2024

Magyar bemutatkozás az Ifjúsági Skyrunning Világbajnokság vertikál versenyén

Ma a VERTICAL versenyen mérték össze erejüket a nemzetközi Ifjúsági Skyrunning Világbajnokság résztvevői. A magyar terepfutók a mezőny első részében értek célba, legjobbjaink Vásárhelyi Máté Dávid és Lővei Vanda voltak. Egy nap pihenő után a hagyományos versenyen állnak rajthoz a magyar csapat tagjai.
péntek, 28 június 2024

Hétvégén rajtolnak a magyarok a 2024-es Skyrunning Ifjúsági Világbajnokságon

A nyolcadik alkalommal megrendezett Youth Skyrunning World Championship eseményen a 15 és 23 év közöttiek küzdenek az érmekért a montenegrói Bar melletti hegyekben 2024. június 28. és 30. között. A sorozatot 2016-ban indították útjára, hogy bemutassák a skyrunningot a fiatal sportolóknak, és előkészítsék az utat a jövőjük felé. Az elmúlt néhány év exponenciális növekedése következtében az Ifjúsági Skyrunning Világbajnokság az egyik legnépszerűbb esemény az ISF-naptárban, megnyitva az ajtót az új tehetségek előtt. A magyar válogatott 12 fővel indul a versenyen.
szerda, 26 június 2024

Lubics Szilvi útja a Tahoe 200 terepfutó ultrára - Vipava, A Kör, UTH

Lubics Szilvi a héten indul a TAHOE 200 ultra terepfutó versenyen az USA nyugati részén. Mivel ez magában is egy nagyon különleges verseny, Szilvi pedig szeret lelkiismeretesen felkészülni, így olyan edzéstervet talált ki, amely állomásai önmagukban is megérnek egy külön fejezetet. Vipava Ultra Trail, A Kör, UTH... 
szombat, 08 június 2024

A legendás Homokmaraton – Marathon des Sables, Mazura Katalin élményei

Nagy álmom vált valóra azzal, hogy részt vehettem a legendás homokmaratonon, a Marathon des Sables-n a Dél-marokkói Szaharában. A verseny sikeres teljesítése után még mindig lebegek, a lelkem egy darabja ott maradt és még csak most ér utol. Ennek a hétnek az élménye annyira tömény és annyira kiszakított a normálnak hívott életből, hogy kell némi idő fejben is megélni azt. Ott, közben teszem a dolgom, a túlélésre játszom, hiszen azért mentem, hogy megcsináljam és semmi más nem számít. Csak magamra számíthatok és mindent magamnak kell megoldanom a hét nap során, de mindig azt mondom: Te választottad ezt az arénát, hát szegd…
kedd, 04 június 2024

Csúcs - a Zegama-Aizkorri maratonon Kilian Jornet 11. győzelmét szerezte meg, Sylvia Nordskar az elsőt (+videó)

Kilian Jornet és Sylvia Nordskar nyerték a 2024-es Zegama-t, a Golden Trail sorozat 3. szakaszát. A Zegama-Aizkorri Maratonon 2024-ben egy fiatal és egy veterán terepfutó is a dobogó legfelső fokára állhatott. A nőknél Sylvia Nordskar (Norvégia) a féltávtól kezdve uralta a mezőnyt, ezzel megszerezte élete első győzelmét, Kilian Jornet (Spanyolország, Norvégia) pedig a rajttól kezdve vezetett a férfiaknál, és megszerezte a 11. győzelmét a 12 teljesített versenyből.
hétfő, 27 május 2024

Fantasztikus női pályacsúccsal ért véget a Salomon Ultra Trail Hungary 2024, a terepfutás fesztiválja

Két napon keresztül futottak több távon a terepfutás szerelmesei a Pilisben és a Visegrádi hegységben. Az UTH (Salomon Ultra Trail Hungary) mára Európa egyik legnagyobb terepfutó fesztiválja több, mint 1500 indulóval. Az erdélyi Fazakas Bíborka minden előzetes várakozást felülmúló női pályacsúccsal nyerte a leghosszabb 111 km-es távot.
hétfő, 20 május 2024

Fazakas Bíborka Erdély hegyei közül fut a világ legjobbjai között (+videó)

Terepfutás - UTMB - UTH. Fazakas Bíborkának mindegyik köze áll a szívéhez. Az erdélyi terepfutó számos alkalommal bizonyította, hogy nemcsak szereti a terepfutást, hanem nemzetközi szinten is eredményes benne. A szovátai terepfutónő, pedagógus (testnevelő tanár), feleség és édesanya a terepfutásról, a versenyekről és az élet örömeiről mesél az UTH 2024 előtti interjúban (amely versenyen nagyon nagy tervei vannak...).
csütörtök, 16 május 2024

Kékes hegyifutó országos bajnokság, Tiricz és Juhász győzelmével

A Kékes csúcsfutás idén is helyet adott a hegyifutó bajnokságnak, a "Kékes csúcsfutás trail" versenyen avattak magyar bajnokot. 2024-ben Tiricz Irén és Juhász Patrik állhattak a dobogó tetején. Az országúti versenyen Nagy Julianna és Tarnai László voltak a leggyorsabbak.
kedd, 14 május 2024

Juhász Patrik Ákos, pályacsúccsal és maximális ITRA ponttal zárta a HOKA Mátrabérc Trails terepfutó versenyt

Juhász Patrik új fejezetet nyitott a Mátrabérc UTT történetében: a Muzsla Trail versenyt 2 órán belüli idővel nyerte meg, ami eddig még senkinek sem sikerült. Így az új pályacsúcs és az idei tervek bőven elegendőek voltak egy gyors interjúra.  Ráadásul egy másik csúcs is megdőlt! Nemcsak azért, mert a "nagy" távot is Patrik nyerte (Milata Patrik interjú), hanem azért, mert nemzetközi értékelésben is új rekord született. {xtypo_rounded1} Magyar versenyen még soha senki nem kapott olyan magas ITRA race score-t, mint a HOKA Mátrabérc Trail győztese, Milata Patrik és a Muzsla Trail-en első helyezett Juhász Patrik. Mind a két kiváló sportoló pályacsúcsot érő teljesítményét…
kedd, 30 április 2024

A Mt. Fuji 100 futóversenyen Courtney Dauwalter hatalmas előnnyel nyerte a női versenyt, összetettben a harmadik helyen érkezett célba

A legenda, Courtney Dauwalter hatalmas győzelmet aratott a női futamban a Mt. Fuji 100-as ultrán – összetettben a harmadik helyen végzett szorosan a kínai Guomin Deng és Qin Guidu duó mögött. Az amerikai szupersztár, Dauwalter, minden idők egyik legnagyobb női ultrafutója, hihetetlen 2023-as éveadot élt meg, amely a Western States + Hardrock + UTMB példátlan tripla győzelmi sorozatát is magában foglalta.
hétfő, 29 április 2024

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk