Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x
2024. március 28. Csütörtök  Ma Gedeon, Johanna és Hanna napja van.  

Dósa Eszter és Medgyes Gábor nyerte a tereptriatlon Országos Bajnokságot Kiemelt

  • Állapot: Archív
Első tereptriatlonján Partics Katalin olimpikon öttusázó a dobogón, Száraz Dénes a tereptriatlon VB felkészülés közeben a legjobbak között ért célba.

A festői szépségű Nógrád megyei Bánkon került megrendezésre a tereptriatlon Országos Bajnokság a X2S TEAM rendezésében. A férfiaknál óriási csatában Medgyes Gábor szerezte meg a győzelmet a világbajnoki bronzérmes Mester Bálint előtt. A nőknél magyar hegyikerékpár sport egyik legjobb versenyzője Dósa Eszter szerezte meg a győzelmet.

A második alkalommal megrendezett eseményen az utóbbi évek legnagyobb és legerősebb mezőnye állt rajthoz, köztük a sportág legjobbjai, világ- és európa-bajnokai, valamint sok olyan fiatal sportoló, akik idén kezdtek el ismerkedni az egyik legnehezebbnek tartott multisportal.

26 jún. 2014 Hozzászólás: Hozzászólás  

 

1000m úszás, 25 km hegyikerékpár és 7 km terepfutás, ahol a terep és az akadályok nem megszokott nehézségűek – ez volt a menü a bajnoki futamon. Az úszásnál kitűnt a mezőnyből a kétszeres olimpikon öttusázó Partics Katalin, aki a legjobb férfiakkal lépett partra és Mester Bálint, aki az utóbbi idők legjobb magyar tereptriatlonistája, valamint a TVK triatlon csapat fiatal országúti triatlonistái.

Medgyes és Dósa nagy hátrányban indultak a kerékpáros pályára, de mindketten tudatában voltak annak, hogy a második számban nagyon sokat javíthatnak a pozíciójukon. A kerékpáros pálya közepesen számított nehéznek, a versenyzők többsége problémák nélkül teljesítette a 25 km hosszú közel 700 m szintkülönbségű változatos terepet, amely a Cserhát legszebb részeit érintette.

A futás előtt letisztult a kép, hiszen Medgyes 1 perces előnnyel indult futni, nyomában mesterrel, aki a 7 km hosszú kimerítő pályán csak a hátrány felét tudta a lefaragni a kiválóan futó riválissal szemben. Medgyes korábban több alkalommal volt már a sportág bajnoka, Európa-bajnoki dobogósa. A hölgyeknél Dósának nem volt ellenfele, az egyetlen komolyabb riválisa Poór Brigitta éppen a görög világkupafutamon szerzett bronzérmet.

A bajnoki futam mellett MTB maratont, terepfutást és gyerekversenyeket is szervezett a X2S TEAM. Ezek a futamok 2015-ben már külön kiemelt versenyekként jelennek meg a naptárban.

A versenysorozat következő állomásai Egerben és Piliscsabán kerülnek megrendezésre augusztusban és szeptemberben. A magyar csapat több nemzetközi versenyen is bizonyíthatja felkészültségét, ezek közül kiemelt a németországi világbajnokság augusztus 16-án, ahol több hazai versenyző is címvédésre készül.

X2S tereptriatlon országos Bajnokság, Bánk 2014 eredmények

Nők

Nr.

Név

Klub

Idő

1

916

Dósa Eszter

Vitalitás SE - Kross

02:13:27

2

960

Sallay Bernadett

 

02:21:22

3

973

Szöllősi Virág

 

02:25:31

4

955

Partics Katalin

X2S CUBE Team

02:31:20

5

961

Sarló Emese

X2S CUBE Team

02:46:09

Férfiak

 

 

 

 

1

949

Medgyes Gábor

 

01:46:09

2

950

Mester Bálint

X2S CUBE Team

01:46:49

3

980

Váraljai Vázsony

VTE

01:52:30

4

983

Varga Tamás Ervin

X2S CUBE Team

01:52:50

5

938

ifj.Szöllősi Ferenc

 

01:56:25

 

  A verseny weboldala: www.tereptriatlon.hu | Facebook | Galériák | Eredmények

  Forrás: X2S TEAM | Fotó: Szasza (Szász Norbert) 

 

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Top Tweets

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk

 

A figyelmedbe ajánljuk...