Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x

Teszt: CASCO Ares kerékpáros sisak, X2S TEAM

Teszt, CASCO, Ares, kerékpáros, sisak, X2S, mtb, védelem, biztonságA X2S TEAM csapatsisakja évek óta a német CASCO gyár termékei közül kerül ki, de 2010-ben a cég csúcsmodellje, a CASCO ARES kapott X2S TEAM színeket. Az egész világon egyedi sisakok nemcsak technikailag tökéletesek, de komfort és versenyszempontból is a legjobbak között vannak.
09 júl. 2010 Hozzászólás: Hozzászólás  

 

A sisakról szinte mindent el lehet mondani, ami 2010-ben egy csúcsmodellt jellemezhet: fantasztikus szellőzés, kis súly, kiemelkedő biztonság, tökéletes illeszkedés és állíthatóság. Ezek az ismérvek néhány más cégek TOP sisakjaira is elmondhatóak, de van néhány jellemző, ami csak a CASCO sisakok sajátja.

A CASCO cégről érdemes tudni, hogy nemcsak - sőt elsősorban nem! - kerékpáros sisakokat gyárt, hanem tűzoltóknak, különleges alakulatoknak speciális sisakokat. Emellett a világ egyik legnagyobb lovassport sisak gyártó cége.

Ezek alapján nem csoda hogy a biztonság és a terhelhetőség az fő szempontok. Vannak könnyebb sisakok, de erősebbek...

- alumínium keresztmerevítés a legnagyobb várható terhelés irányában (azaz nemcsak egy kemény műanyag héj fogja fel az ütést).

- karbon szövettel megerősített héj (rugalmasabb, ellenállóbb, sokkal jobb ütközési energia elnyelő, mint a klasszikus műanyag).

- kiemelkedő szellőzés (az erős és merev szerkezet lehetőséget ad több és nagyobb szellőző rések kialakítására).

- a sisak külső burka különleges műanyagból készül, amelyet a tűzoltó sisakokon is használna. Ez extrém hőterhelést elviselő anyag. Miért jó ez a kerékpáron? A válasz egyszerű, de komoly: eséskor kemény talajon (pl. beton, kő)  a hagyományos műanyag a súrlódástól megolvadhat és ekkor jobban tapad, azaz nem csúszik - ez pedig a nyak kibicsaklását okozhatja. A CASCO cég sisakjának magasabb olvadási hőmérséklete extra biztonságot jelent!

- állítható dőlésszögű sild (amely egy mozdulattal levehető).

- kompakt méret. A fej súlypontja a legrázósabb szakaszokon is kisebb kilengésekkel kell megbirkózzon, mint a hagyományos sisakok esetében.

 

Teszt, CASCO, Ares, kerékpáros, sisak, X2S, mtb, védelem, biztonságTechnikai jellemzők

Size S/M = 52 - 57cm
Size L/XL = 58 - 62cm

Teszt, CASCO, Ares, kerékpáros, sisak, X2S, mtb, védelem, biztonságTeszt, CASCO, Ares, kerékpáros, sisak, X2S, mtb, védelem, biztonságTeszt, CASCO, Ares, kerékpáros, sisak, X2S, mtb, védelem, biztonság

Teszt, CASCO,  Ares, kerékpáros, sisak, X2S, mtb, védelem, biztonság

Teszt,  CASCO, Ares, kerékpáros, sisak, X2S, mtb, védelem, biztonság

Teszt, CASCO, Ares, kerékpáros, sisak, X2S, mtb, védelem, biztonságTeszt, CASCO, Ares, kerékpáros, sisak, X2S, mtb, védelem, biztonság


A sisakot használja többek között Fenyvesi Péter (többszörös MTB magyar bajnok, ifjúsági olimpikon, világjátékok győztes), Poór Brigitta és Szente Dániel (XTERRA Európa-bajnokok), valamint a X2S MTB Racing Team tagjai.

 

Teszt, CASCO, Ares, kerékpáros, sisak, X2S, mtb, védelem, biztonság

CASCO Helme - sisak és szemüveg

 

 

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Top Tweets

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk