Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x
2024. május 23. Csütörtök  Ma Dezső napja van.  

A sütőtök, a hideg idő sporttápláléka

Ha az ember rendszeresen sportol, szemben az általános vélekedéssel, miszerint a tv-nézés, a chips és a sör velemiféle rejtett összefüggésben áll az emberi haladás tudattalan áramlataival, akkor úgy érzi: az út errefelé mintha szűkebb lenne ugyan, mégis tisztább, világosabb és legfőképpen valóban egy cél felé vezet.
12 nov. 2013 Hozzászólás: Hozzászólás  

 

Vagyunk páran, akik ezen a szűk úton is hordoznak némi súlyfelesleget. Nekik javaslom a sütőtököt mindennapi fogyasztásra.

Ez a zöldségféle meglehetősen sokoldalúan készíthető el. Nem csak egyszerűen megsütni lehet, hanem számos ízletes étel alapjává tehetjük. Például mennyei leves készíthető belőle, a legegyszerűbb módon: meghámozzuk, feldaraboljuk, megfőzzük sózzuk, borsozzuk és tejszínes habarással besűrítjük. Pirított kenyérkockákkal az igazi, de az nem segíti a kilók eltűnését, és magában is igen ízletes.

Erős gyulladáscsökkentő, védi a beleket és a májat.

Összetevőinek köszönhetően egészségmegőrző és gyógyító hatással bír.

Az ilyenkor ősszel egyre gyakrabban előforduló köhögést, allergiás köhögést, asztmarohamokat csökkenti. Megfázásnál, meghűlésnél, tüdőgyulladásnál is kiválóan alkalmazható.

Rendkívül jól emészthető, és ráadásul serkenti a férfiasságot. Főleg a magjában rejtőzködő ízletes olaj.

Használjuk ezt a különösen sokoldalú zöldséget rendszeresen a konyhánkban.

Elgondolkodtató tény, hogy talán az Antarktiszt leszámítva, szinte mindenhol termesztik és szeretik a világon.

Malomsoky Ildikó – Tóth Viktor (X2S TEAM)

Edzések, edzéstervek: www.triatlonedzo.hu | Edzés cégeknek: www.cegedzes.hu

Utoljára frissítve: csütörtök, 12 november 2015 19:20

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474