Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x
2024. április 20. Szombat  Ma Tivadar és Odett napja van.  

Canicross, terepfutás kutyával

  • Állapot: Archív

A versenyről:
A canicross lényege, hogy a kutyáddal össze vagy kötve egy rugalmas, 2 m-es szárral és ha szépen összedolgoztok nagyon jó tempót lehet EGYÜTT futni.

Ha túl gyors a kutya hozzád, akkor hamar elfárad és nem tud húzni, ha te vagy túl gyors, akkor meg nyilván nem segít a kutya. A távok általában 4-6 km, könnyű terepen, és mindig két naposak, ugyanazt futjuk mindkét nap. Ez a Tanyakerülő verseny Őrbottyánban volt, dimbes-dombos homokos talajon, 4,5 km.

15 márc. 2015 Hozzászólás: Hozzászólás  
Canicross rajt Canicross rajt Farkasi Edina

1. nap

Túl vagyunk az első, éles megmérettetésen, vegyes érzelmekkel. Vandakutya fantasztikus volt, nagyon szépen előzgetett, jól felmérte mindig merre is kerüljön, mindig magától döntött, jól. Sajnos a rajtunk nem sikerült (ez a hátránya a tömegrajtnak), mert egy husky keresztezte a mi húzószárunkat, és a gazdája némi késéssel kapcsolt, hogy átemelje a másik oldalra. Én csak úgy tudtam volna megoldani, ha lekapcsolom a szárunkat! Sebaj, ebből is tanultunk! Elég hamar leghátra kerültünk, a mezőny szépen elhúzott. De Vanda valóban repült utánuk és olyan tempót diktált (3.10/km), ami az első 9 percben kikészített...igen, mert ránéztem az órára.

Tudtam, hogy most lehetek csak a felénél és máris teljesen kivagyok. De tényleg! Erőm semmi, nyilván Vandakutya sem fog így rángatni. De menni kell...Féltávnál két lány volt még előttem, egyik Köris Edina, akire szépen felfutottunk, meg is előztük (később már tudtam nem kellett volna), majd együtt mentünk kb. 1 km-t, Köris Edinának a légzése rendben, szépen bíztatja a kutyáját, beszél hozzá, aki immel-ámmal húzza, mégis szépen eltávolodnak tőlünk, én már ekkor a túlélésért küzdök, céltól úgy 1,5 km-rel...

Látom Köris Edina szépen befogja a végig elöl futó lányt (aki az első km-en nagyon messze elhúzott az egész mezőnytől), Edina hiába így kell versenyezni. Gratulálok mindenkinek, de nekem Köris Edina futása tetszett nagyon. A végén skerült megnyernie, Edinától kaptam kb. 35 másodpercet, de ez nem Vandakutyán múlott. 

canicross terepfutas 1 900

2. nap

Úgy érzem, a mai nap sokkal jobban sikerült, de ezt nem az időeredményre gondolom. Sokat tanultunk tegnapból, így a rajtot is jól megoldottuk. Máskor is így fogom csinálni, hátra kell állni és lemaradni a mezőnytől. Úgysem vagyok egy sprintelő rajtos, így ez a kézenfekvő, Vandakutya közvetlenül a rajt után magától besorolt az ideális ívre, így szépen tudtunk előzgetni a belső szélen.

Ma hamarabb összeálltunk hárman (Edina, Zsuzsa és jómagam), és együtt haladtunk sokat, váltogatva időnként a pozíciót, de lényeges különbség nélkül. Gyakorlatilag mindhárman egyszer-egyszer kiestünk a lendületből, nekik a kutyájuk szüksége miatt, én meg elestem, Zsuzsi kutyája véletlenül összeakasztotta a lábam, amitől ő jobban megijedt, kicsit elment a kedve az egésztől...

Gondoltam ezt a tempót így tudom tartani (a lassabb rajt kevésbé vett ki belőlem), de arra nem számítottam, hogy kb. másfél km-rel a cél előtt a lányok még rátesznek, ezt a tempóváltást már nem tudtam követni. Nyilván nekik a tegnapi 3 másodperces különbség után, a mai még bármit változtathatott volna. Mai nappal elégedett vagyok, a tegnapi hibáinkat ma megoldottuk és aminek igazán örülök csak 1 másodperccel mentünk rosszabbat mint tegnap, lényegesen jobb erőbeosztással.

De ugyanúgy kihajtottam magam a legvégére!

 

Utoljára frissítve: vasárnap, 15 március 2015 15:48

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Top Tweets

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk