Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x

The North Face - Fire Road BOA

Teszt, The North Face - Fire Road BOA, terepfutás extrém, off-road, mountain running, kaland, adventureA The North Face terepfutócipői közül a legkevésbé agresszívat teszteltük - annak is a speciális BOA fűzőrendszerrel készült változatát. Terepen és betonon egyaránt megállta  a helyét, ugyanakkor eleinte mások voltak az elvárások a cipővel szemben.
01 márc. 2008 Hozzászólás: Hozzászólás    • Northotic™ anatómikus tervezésű lábágy Poron® első talp és saroktámasszal
  • Boa® egykezes fűzőrendszer
  • terepre és műútra egyaránt kiváló
  • nagy kopásállóságú felső rész, lélegző hálós betétekkel
  • speciálisan formázott TPU középrész
  • ultrakönnyű, rugalmas középtalp
  • X-2™ polymer hátsó ütközéselnyelő réteg, amley a láb dőlése ellen is stabilitást nyújt
  • különleges ESS első talpbetét a Snake Plate™ rendszerrel különleges védelmet nyújt terepen átszúrás ellen
  • UltrATAC™ külső talp
  • súly 1/2 pár: 365 g [férfi 42]
A cipő első ránézésre gyors, terepfutó versenycipőnek is alkalmas lábbeli benyomását kelti. hamar kiderül azonban, hogy a látszat csal. Nem mintha ez a hátrányára válna, sőt...

Tőkéletes átmeneti cipő mindazoknak, akik terepen és országúton is akarnak futni, ugyanakkor szívesen merészkednek nehezebb terepre is. Ennek ellenére betonon is nyújtja mindazon kényelmi és biztonsági tulajdonságokat, amelyek egy vérbeli országúti cipőt jellemeznek. Stabil, kényelmes, jó a párnázottsága, mégsem túlságosan puha. Hosszabb távokon is védi a lábat, jól szellőzik (bár igazi melegben még nem próbáltuk).

Terepen kiemelkedő a stabilitása - lapos a talpa és a jó a talajfogása. Extrémebb terepeken nem teljesít kiemelkedően, de ott viszont súlya és kiváló talpa miatt gyorsnak számít. Sárban közepesen viselkedik, talpa nem szedi fel a sarat, de nem is harapja a csúszós talajt. Hóban hasonló a helyzet.

Egy komolyabb hátrányát találtuk a modellnek: bizonyos talajokon (pl. mészkő), esős időben jobban csúszik, mint a kiemelkedően jó terepcipők.

A BOA rendszer kényelmes, jól használható, terepversenyzéshez (legalábbis többtusa versenyekhez), sokkal jobban használható, mint a fűzős modellek.


Összefoglalva
A cipő nagyszerű teljesítményt nyújt országúton és terepen egyaránt, de egyik terepen sem kiemelkedő. Stabilitása, súlya és egyéb tulajdonságai miatt élversenyzéshez nem ajánljuk, de minden más szempontból nagyszerű választás.

Célközönség lehet az adventure versenyzők tábora, ahol terepen is, országúton is kell futni, de közben egyéb feladatok teljesítéséhez is szükség van egy jó cipőre.

the north face, boa, fire, road, multisport, terepfutás, kaland, adventure

TNF-text_x100

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Top Tweets

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

 • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
 • egyedi megjelenés, csapatmez
 • váráslási kedvezmények
 • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk