Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x
2024. április 19. Péntek  Ma Emma napja van.  

Verőce Éjszakai Trail 2020 - karantén után sem csökkent a sebesség Kiemelt

  • Állapot: Aktuális

A karantén feloldása után szerencsére több terepfutó verseny is megrendezésre kerülhetett, közülük is különlegesnek számít a Verőce Éjszakai Trail verseny, amelyet a hegyfutas.hu csapata szervezett idén is. A csodálatos dunakanyari éjszakában a Börzsöny rengetegének lábánál három távon állhattak rajthoz a versenyzők.

21 júl. 2020 Hozzászólás: Hozzászólás  
Verőce Éjszakai Trail 2020 - karantén után sem csökkent a sebesség Foto: hegyfutas.hu

Este 20:00-kor, még félhomályban a főszervező Kiss Miklós technikai tájékoztatója és a szpíker Ulrich Gábor lelkesítő megnyitója után elrajtolt a rövid és középtáv mezőnye. Az élen azonnal megmutatkozott, hogy néhányan nem a végére akarják hagyni a befutó sorrend kérdését, hatalmas tempóban vágtak neki az első meredek kaptatónak.

A cikk folytatódik a hirdetés után...

A középtávosok között is voltak, akik az élen hatalmas tempót futottak... de erre volt is okuk. Pontosabban Kovács Ádám, aki kimagasló terepfutó eredményekkel rendelkezik, abban a tempóban futotta a 27 km-t, mint a rövid táv győztesei (a végső időeredmény alapján az átlagsebessége nagyobb volt, mint a rövidtávosoké, így mondhatjuk azt, hogy a verseny elején tartalékolt a végére...).

"Remek, hangulatos verseny volt. Tetszett ahogy 'befutunk' az éjszakába, ahogy ránk sötétedik az erdőben. Az útvonal helyenként szuper kis ösvényeken vezetett lefelé, lehetett tempózni. A több,hosszú elnyújtott emelkedő jó kis kihívás volt.Színvonalas volt a szervezés ahogy azt már megszokhattuk, ha tehetem jövőre is el látogatók ide." - Szednár Roland (4.).

A célszalagot Nyitrai Máté szakította át, aki taktikusan, hosszú hajrával rázta le az üldözőket és közel 2 perces előnnyel ért célba. Utána a Horváth ikrek következtek, előbb Zsolt, aztán Róbert, majd Szednár Roli ért célba. Mindhárman OCR versenyzők, kiemelkedően jó eredményekkel. A hölgyeknél Posztós Kitti érkezett elsőként.

"Nagyszerű verseny volt, tökéletesen futható pályával. Nekem külön élmény volt, hogy az utolsó 4 km-en mellém szegődött egy nagyon jól nevelt, sportos kutya, aki elkísért a célig. Aztán a helyi közösség segítségével sikerült a gazdáját is megtalálni." - Tóth Viktor (7.)

A középtávon Kovács Ádám magabiztosan és hatalmas fölénnyel győzött, a női versenyt Dobrai Ágnes nyerte.

"Szombat este a kiváló helyszínnek és hangulatnak köszönhetően talán nem is tűntek olyan nehéznek azok a bizonyos emelkedők. A pálya jelölése a naplemente után sem okozott komolyabb fejtörést. Minden adott volt, hogy egy szuper futás kerekedjen belőle." - Schmidt Norbert (10.)

A hosszú táv (50km) éjfélkor rajtolt, így ők a hajnalhasadásban érkeztek célba illetve az utolsó szakaszokat már a reggeli világosságban futották. Mindkét rajtnak megvan a maga szépsége, különlegessége, de az ultra távokon való futás mindenképpen egy mélyebb, meditatívabb állapotot igényel a futóktól.

A reggel elsőként Szakály Zoltánt köszönthette a célban győztesként, majd a nőknél Varga Szilviát.

"Fantasztikus hangulatú rendezvény! A szervezők lelkesedése és a terepfutás iránti szeretete minden pillanatban érezhető." - Venczel Sándor, aki nézőként a rövid táv célbaérkezésének drukkolt.

PosNameBibGun time
1 Szakály Zoltán 202 04:54:16
2 Soltész Árpád 201 05:45:17
3 Tarjányi János 207 05:55:47
PosNameBibGun time
1 Kovàcs Àdàm 111 02:12:17
2 ANTAL TOMAS 118 02:33:59
3 Ary Benedek 119 02:38:59
PosNameBibGun time
1 Nyitrai Máté 64 01:15:22
2 Horváth Zsolt 51 01:17:30
3 Horváth Róbert 50 01:18:14

 

Weboldal: hegyfutas.hu

Facebook galéria: facebook.com

Eredmények: results.sporthive.com

 

Utoljára frissítve: kedd, 21 július 2020 18:39

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Top Tweets

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk