Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x
2024. április 28. Vasárnap  Ma Valéria és Nimród napja van.  

Utazás Európában: legjobb nyaralóhelyek a turisták számára

  • Állapot: Aktuális

Azok a magyarok, akik külföldi utazásban gondolkodnak, az esetek legnagyobb részében valószínűleg Európában fognak kirándulni. Már csak azért is, mert egy tengerentúli út anyagilag és időben sem annyira könnyen összehozható. 

De nincs is ezzel baj, a legjobb nyaralóhelyek Európában a világ minden részéről vonzzák turisták ezreit. Az utazás Európában ráadásul nagyon könnyű és egyszerű, bárhova is utazzunk. A következőkben megnézünk néhány olyan utazási célpontot Európában, ahova mindenképpen érdemes mostanában ellátogatnia a magyar utazóknak is.

09 szept. 2023 Hozzászólás: Hozzászólás  
Utazás Európában: legjobb nyaralóhelyek a turisták számára Foto: freepik.com, pixabay.com, unsplash.com

Nagyszerű európai utazási célpontok

San Sebastian

San Sebastian városa Spanyolországban található és elég sokáig elfeledettnek számított a turisták számára, ha utazás Európában került szóba. Ma viszont már kibővültek a szálláslehetőségek, az egykor kihalt városközpont új életre lelt, a köves utcákon pedig nagyon kellemes egy séta a gyönyörű tengerpart felé. A helyi éttermeket pedig mindenképpen érdemes kipróbálni, mert rengeteg kistermelő finom portékáit kóstolhatjuk meg szakértő séfek előadásában.

green trees on island during daytime

Bad Gastein

Bad Gastein már egy ideje felkapott helynek számít - ez az osztrák sí- és gyógyfürdőváros, amely Salzburgtól 90 perces vonatútra fekszik, és amely mostanában egyre inkább más városoktól csábítja el turistákat a felújított épületek közé (a Wes Anderson-hangulat erős, ahogy azt szinte minden Bad Gasteinről szóló írás kiemeli). Ami kifejezetten jó a helyben, hogy a legszebb téli helyek Európában listáján is rajta van, mert ahogy a hó belepi a házak tetejét a háttérben a hegyekkel, az tényleg megfizethetetlen élmény.

a wooden bench sitting on top of a lush green field

Azori-szigetek

Izlandot leszámítva talán az Azori-szigetek számítanak annak a helynek, ahol tényleg hihetetlen geológiai folyamatok zajlanak. Hívhatjuk az Atlanti-óceán Hawaii szigetének is, amely körül bálnákat leshetünk, túrázhatunk a vulkanikus kráterek körül, kimehetünk a gyönyörű partok egyikére élvezni a hullámok látványát vagy éppen valamelyik gejzírt is megcsodálhatjuk.

A legjobb nyaralóhelyek Európában mindig bírnak valami egyediséggel, az Azori-szigetek esetén elmondható, hogy itt aztán bőven van ilyen egyediség. És a helyi ételeket mindenképpen érdemes megkóstolni, a kézzel készített sajtoktól a cozido das Furnas húsételéig. 

Walking path to a view on the lakes of sete cidades, azores island, portugal

Dubrovnik Horvátországban

Ha pedig tényleg akarunk gondolni azokra, akiknek se idejük, esetleg pénzük nincs az Azori-szigetekig repülni, akkor nekik ott van Dubrovnik Horvátországban, amelyet egyszer mindenkinek látnia kell. Kollár Aladár vendég szakértőnk rámutat, hogy azt kevesen tudják, hogy a legszebb helyek Európában balkáni listáján szereplő helyeket is könnyen elérhetjük innen - Montenegró nincs egy órára a gyönyörű városkától, amelyet még mindig sűrűn látogatnak a Trónok Harca rajongók.

Dubrovnik önmagában is azonban csodaszép látnivaló, az innen nem messze lévő szigetek pedig a nyaralók által elárasztott északi szigetekhez képest kifejezetten autentikus élményt adnak Horvátországról. Nem csoda, hogy errefelé (is) vannak a legjobb helyek Európában. 

Beautiful scenery of the juego de tronos in dubrovnik, croatia during the daytime

Skane Svédországból

Aki nem akarja átélni a tengerparti nyaralások élményét és inkább más jellegű feltöltődésre vágyik, az a legszebb téli helyek Európában listájáról böngészhet tovább. Itt van Skane Svédországból, amely ritkán kap figyelmet, Malmö vagy éppen Koppenhága közelsége miatt.

De megéri felfedezni a helyet, a tavaktól kezdve a borászatokon át egészen a közelben található partmenti településekig. Skane-t nagyon sokan használják arra, hogy innen induljanak Svédország felfedezésére, mert a vidéki Svédország igazán felemelő élmény, a legszebb helyek Európában itt sem panaszkodhatnak.

a llama in a fenced in area surrounded by trees

Melides

Melides Portugáliában egy olyan hely, ami egy olyan Portugália, ami kicsit más, mint amit megszokhattunk. Az eldugott strandjaival, a kis tereivel és minden aprósággal. Nagyon érdekes egymás mellett látni 

  • a fejlett mezőgazdaságot, 
  • a borászatokat és 
  • a gyönyörű tengerparti szakaszokat. 

 

Ráadásul mivel már felkerült Európa turistatérképére is, így azért elég könnyen fogunk kiemelkedően jó szálláshelyet találni.

man sitting on clip of rock mountain

Hogyan lehet diverzifikálni az utazást

Ha Európa izgalmas részeire utazik, egy online kaszinó érdekes módja lehet annak, hogy változatosságot és izgalmat adjon a nyaralásához. A városnézés és a helyi konyha élvezete közötti szabad perceiben kipróbálhatja szerencséjét a szerencsejátékban közvetlenül a telefonjáról vagy tabletjéről. A https://kaszinok.online/ oldalon megnézheti a legjobb magyar szerencsejáték oldalak listáját, és egy rövid időre belevetheti magát az izgalmak világába, megtapasztalhatja az adrenalint, és talán még nyerhet is némi plusz pénzt az izgalmas utazás folytatásához. Fontos, hogy ne felejtsen el ésszerűen játszani és korlátokat szabni, hogy ez az élmény csak egy kellemes kiegészítője maradjon az európai kalandjainak. 

Konkluzió

Az utazás pedig Európában nagy élmény, főleg, ha olyan helyekre megyünk, amelyeket még nem kaptak annyira fel a turisták. Mert már vannak helyek, ahol a turistáktól meg sem lehet mozdulni. Viszont nagy szerencsénkre Európában is bőségesen vannak felfedezni váró kincsek, eldugott kis partok, izgalmas városkák. Az az idő már rég elmúlt, amikor az utazás csak a tengerpartokról és a napozásról szólt.

Utoljára frissítve: szerda, 13 szeptember 2023 23:15

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Top Tweets

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk