Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x

Vas Blanka nagyszerű teljesítménye a Baszk Körversenyen

  • Állapot: Aktuális

Május 12. és 14. között a Baszk Körversennyel folytatódott a hölgyek WorldTour-sorozata, melynek mezőnyében Vas Kata Blanka (Team SD Worx) és Zsankó Petra (Massi-Tactic) képviselték a magyar színeket.

18 máj. 2023 Hozzászólás: Hozzászólás   bringasport.hu
Vas Blanka nagyszerű teljesítménye a Baszk Körversenyen Photo by Dario Belingheri/Getty Images

A hegyekkel teletűzdelt háromnapos megmérettetés remek csatákat hozott, az első bő 122 kilométeres penzum végén a holland Demi Vollering (Team SD Worx) közel egy percet vert legfőbb riválisaira, így úgy tűnt, hogy már ekkor eldönti a verseny végkimenetelét. A magyar bajnok Vas sokat dolgozva csapattársaiért szűk négy perc hátránnyal a 32. (+ 3:41) helyen ért célba, míg Zsankó a 77. (+ 14:38) lett.

Másnap egy jóval könnyebb karakterisztika következett, melynek végén kiscsoport sprint döntött, ahol Vollering duplázott, Blanka kivéve a részét a felvezetésből az előkelő 13. (+ 23 mp) helyen gurult át a célvonalon, miközben Petra szűk négy perc hátrányt összeszedve a 61. (+ 3:49) helyet csípte el.

A cikk folytatódik a hirdetés után...

A viadal egy donostiai, könnyűnek semmiféleképpen sem mondható körözéssel zárult, az utolsó szakasz pedig a Team SD Worx háziversenyét hozta, Marlen Reusser (Team SD Worx) ugyanis egy tizenhárom kilométeres szóló támadás végén, bő két és fél percet verve Volleringre, megnyerte az etapot és ezzel az összetett versenyt is. A penzum során Vas Kata Blanka sokáig szökésben volt, végül a 10. (+ 3:33) helyen érkezett, ezzel hat UCI világranglista pontra is szert téve. Zsankó Petra az 56. (+ 15:39) helyen végzett.

A Team SD Worx ezzel elorozta az összetett dobogó első két fokát – a lengyel Katarzyna Niewiadoma (Canyon//SRAM Racing) lett a harmadik –, de a pont, a hegyi és a csapatversenyt is ők nyerték, egyedül a legjobb fiatalnak járó fehér trikót happolták el éppen Blanka orra elől, az az új-zélandi Ella Wyllie (Lifeplus Wahoo) vállaira került.

A sárga trikóért folyó harcban Vas végül a 14. (+ 7:15) helyen végzett, ezzel további 32 UCI pontot kasszírozva, míg Zsankó Petra a 67. lett.

Blanka versenyprogramja május 18-án a Svájci Körversenyen folytatódik, Zsankó Petra pedig május 16-án a Durango-Durango egynaposán szerepel.

Eredmények

1. REUSSER Marlen Team SD Worx09:57:24

2. VOLLERING Demi Team SD Worx+ 01:50

3. NIEWIADOMA Katarzyna CANYON//SRAM Racing+ 02:59

4. BARIL Olivia UAE Team ADQ+ 03:00

5. VAN VLEUTEN Annemiek Movistar Team+ 03:07

14. VAS Blanka Team SD Worx+ 07:15

67. ZSANKO Petra Massi Tactic Women's Team+ 33:44

 Forrás: bringasport.hu 

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Top Tweets

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk