Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x
2024. március 28. Csütörtök  Ma Gedeon, Johanna és Hanna napja van.  

Poór Brigitta Erdélyben is fényes győzelmet aratott a tereptriatlon világkupán (+videó) Kiemelt

  • Állapot: Aktuális

Marosvásárhelyen rendezték a tereptriatlon világkupa első román állomását, ahol Poór Brigitta nagyszerű győzelemmel mutatkozott be az erdélyi közönségnek, megelőzve a francia és az orosz bajnokot.

04 aug. 2018 Hozzászólás: Hozzászólás  
Poór Brigitta Erdélyben is fényes győzelmet aratott a tereptriatlon világkupán (+videó) Foto: XTERRA

A magyar bajnok kiváló úszással kezdett, elsőként lépett partra, majd a nehéz terepkerékpáros pályán eleinte tartotta, a harmadik körben már növelte az előnyét. Poór leírása szerint a pálya nehéz és gyors volt, az állandó szintváltozás mindenkiből kivette az erőt. A terepfutásra ugyan tartalékolt, de szerencsére ekkor már olyan előnye volt, hogy nem tudott hibázni és magabiztos előnnyel nyerte a versenyt.

A cikk folytatódik a hirdetés után...

Poór hosszabb pihenő után tért vissza az XTERRA színpadára, de szükséges is volt erre, hiszen most sorban három nehéz versenyen vesz részt – következő a lengyel futam, majd az év egyik kiemelkedő eseménye a német Európa-bajnokság.

Nagyon jó verseny volt de ezt a tavalyi EB után várhattuk is! A szervezők nagyon kitettek magukért, szuper pályát tűztek és a szervezés is kimagaslóan sikerült!

A férfiaknál a 1994-es születésű francia tereptriatlon versenyző Arthur Serrieres érkezett elsőként célba, élete első felnőtt győzelmét aratva.

XTERRA Romania 2018

Nők

1. Brigitta Poor (HUN)
2. Morgane Riou (FRA)
3. Daria Rogozina (RUS)

Férfiak

1. Arthur Serrieres (FRA)
2. Francois Carloni (FRA)
3. Benjamin Allen (AUS)

Poór Brigi így mesélt az élményeiről a terepsport.hu oldalnak:

Részemről eléggé izgultam hisz a Francia Világkupa óta nem versenyeztem és sajnos az edzéseket se úgy tudtam megcsinálni ahogy azt szerettem volna! Elég stresszes időszakon vagyok épp túl! Az úszáson egy jó tempóban mégse megszakadva elsőként értem partot. A bringa pályán idén kicsit módosítottak. A felvezető szakasz maradt a régi majd ezt követően meg három kört kellett teljesíteni. A pálya nehézséget a sok rövid meredek emelkedők és lejtők váltakozása és a rengeteg kanyar adta. A harmadik kör biztos vagyok benne hogy már senkinek se esett jól.? maga a bringás rész nem hosszú hisz mindössze 30km, de nagyon el lehet fáradni rajta. Én az első két koron szinte végig egyedül mentem, kicsit talán el is kényelmesedtem, aztán a harmadik kört megnyomtam mert tudtam, hogy kell az előny a futásra hisz az borzasztó nehéz lesz. A futó pálya annyiban módosult tavalyhoz képest hogy most két körös volt, de a nehézséget megtartotta, rengeteg szint volt benne! Szerencsére nem volt különösebb gondom, így szépen végig tudtam csinálni a versenyt és megnyerni! Alapvetően edzésnek szántam, a fő versenyem a Német VK lesz, ami az EB is egyben! Szóval van meg két hetem kiélezni a formám! Közben a jövő hétvégén a Lengyel VK-n is rajthoz állok! ;-)

Weboldalxterraromania.ro 

Edzések, edzéstervek: www.triatlonedzo.hu | Edzés cégeknek: www.cegedzes.hu

Utoljára frissítve: szombat, 04 augusztus 2018 23:15

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Top Tweets

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk

 

A figyelmedbe ajánljuk...