Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x
2024. március 29. Péntek  Ma Auguszta napja van.  

SUUNTO AMBIT HR - élet a terepen

Pár hete használom a SUUNTRO AMBIT HR pulzusmérő outdoor órát és rá kellett jönnöm, hogy nagyon nagy tévedés, amit sokáig fölöslegesnek tartottam! A pulzusmérést, méginkább a gps-t. Gondolván minek az én szintemhez egy profi óra, meg amúgy is a szervezetem majd jelez, ha túl lassú vagy túl gyors vagyok, nem kell hozzá óra.

Ugyanis pont egy amatőr, aki nem ismeri pontosan a határait, nem tudja mennyit és hogy azt a mennyit hogyan teljesítse - neki a legfontosabb egy ilyen óra.

16 nov. 2013 Hozzászólás: Hozzászólás  

 

De ahhoz, hogy egy ilyen óra tényleg hatásos legyen, fontos egy állapot felmérés, tisztában kell lennünk a pulzushatárainkal, és egy jó edző, aki tudja mikor melyik pulzuszónában kell, hogy edzünk. Én részt is vettem egy profi cardio kontrol vizsgálaton, a Suunto magyarországi forgalmazójától kaptam egy  Ambit HR órát és van egy remek edzőm Tóth Viktor személyében. Mindehez már csak én kellek, hogy ezt ki is használjam.

Az óra: amikor elősször a kezembe vettem kissé nagynak, nehéznek éreztem, viszont erősnek és biztosnak. Pontosan a karomra illeszkedik, nem csúszkál, stabil. A számlapja nagyon jól áttekinthető. A gombok pont úgy reagálnak, ahogy szeretem, nem túl ézékenyen, ha vélelenül hozzáérek még nem kapcsolódik el. Ez pl. fontos a kerékpáros kesztyű használatánál, a kéz visszahajlik és a kesztyű hozzáér a gombokhoz, ha túl érzékeny elállítódik.

A medencében is mindig rajtam van, jóban van a vízzel, még ha nem is kifejezetten úszó óra. Amit írnak, hogy víz alatt ne nyomdossuk, az igaz. Én véletlenül megtettem, nem lett semmi baja, de utánna a gombok nyomásakor éreztem, hogy egy kis víz került bele, de másnapra nyoma sem volt.

A SUUNTO AMBIT HR órával eddig:

  • 303km-t bringáztam
  • 60km-t  futottam
  • 5 órát    úsztam

Erősítő gyakorlatokhoz is felveszem, ott is jó,ha figyelem a pulzust. Nem utolsósorban mutatja az óra a szükséges regenerációs időt, amit be is tartok. Mondhatjuk azt, hogy ez a funkció nem személyre szabott, de azért egy körülbelüli értéket mutat és ehhez képest ki hogy érzi.

És ami a lényeg, a Movescount.com internetes oldal. Számomra hatalmas dolog, lehetőségek tárháza. Nincs nálam még régen az óra, ezért még sok minden rejtve van előttem. De például a különböző sportok közüli választási lehetőség és ezek órára való töltése nagyon redben van. A különböző sportoknál mikor, mit lássunk a kijelzőn. És a  GPS használata, végre látom, hogy mennyi szintet teszek meg egy terepfutás vagy bringa alatt, hogy merre nentem, mennyivel és a térképen azt is megnézem, hogy mikor milyen pulzussal, majd két ugyazon a terepen való edzést összehasonlítok.

{gallery id=SuuntoAmbitHR2013-11 rows=2 cols=3}test/gal/SuuntoAmbitHR2013-11{/gallery}

Tudom sokatoknak már ez természetes, hiszen évek óta így edzetek, de nekem még új és élvezem. Féltem, hogy nekem, aki a technikai kütyükhöz abszolút nem értek nehéz lesz ezen az oldalon eligazodni, de legnagyobb örömömre még nekem is egyszerűen ment.

Versenyen, neoprén gyors levételénél még nem próbáltam, azt gyakorolni kell az óra mérete miatt. Kíváncsi vagyok, hogy mit tud az óra triatlon funkcióban, majd májusban, amikor eljön a nyíltvízi úszás ideje írok róla.

Nagyszerű dolog ez az óra, nagyon jó társ az edzéseken, ha okosan és tényleg kihasználjuk a benne rejlő lehetőségeket csökken a hibázási lehetőség és szépen fokozatosan, túlterhelés nélkül tudunk fejlődni.

Dénes

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Top Tweets

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk

 

A figyelmedbe ajánljuk...