Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x

Salomon Speedcross 2 terepfutócipő

Megjelent a Salomon terepfutó versenycipőjének legújabb kiadása, amit hamarosan komoly tesztnek vetünk alá. Az első benyomások és 150 km alapján a cipő a legmagasabb szinten teljesíti egy terepfutó versenycipővel szembeni elvárásokat. Könnyű, erős, gyors, minden (!) egyenetlen terepen a legjobb talajfogással és elrugaszkodással rendelkezik. A színe pedig egyenesen fantasztikus...
24 márc. 2009 Hozzászólás: Hozzászólás  


A SALOMON Speedcross 2 terepfutó cipő legfontosabb jellemzői:

- SALOMON gyorsfűző (XTERRA, X2S, terep multisport versenyekre)
- kiválóan szellőző felsőrész
- Sensifit
- Ortholite
- Salomon Cushioning System középtalp
- Winter Contagrip talp
- 285 gr (9-es méret)

salomon, terepfutás, x2s, extrém, speedcrossTalpát a legegyszerűbb, de leghatékonyabb mintákkal tervezték, kifejezetten egyenetlen talajra. Elsősorban puha talajon érzi magát otthon (sár, homok, kavics, erdei talaj), de vízes köveken, makadám úton, nedves fákon is 100%-osan teljesít.

Számos versenyen vagyunk a cipővel túl, volt homokban, sziklán, sárban, jégen, hóban - és persze legtöbbet ezek keverékében. Röviden kijelenthető, hogy ideális versenycipő terepfutóknak max. 30 km-ig. Ennél hosszabbat is lehet benne futni, de a cipő nem hosszú távokra van tervezve. Egy tulajdonsága van, ami egyben előnye, ugyanakkor hátránya is: a talpa versenycipőhöz képest vastag, ami kemény talajon megfelelő rugalmasságot biztosít, de nagyon sziklás, göröngyös terepen minimális mértékben hullámzó érzést kelt. Ez az érzés is csak 3:30-4:00 között jön elő, gyorsabb vagy lassabb sebességnél nem zavaró. Ez a terepek kb. 1%-ban jelentkező hatás azonban elhanyagolható.

Egyedül a beton az, ahol nem igazán van elemében a cipő, talpkialakítása miatt imbolygó érzést kelt 4:00 perces ezrek felett (az érzés ugyanaz, mint a terepen elöbb említett, de betonon más sebssségnál jelentkezik). Ennél gyorsabb sebességnél azonban betonon is kiváló a karakterisztikája.

Ezeket a tapasztalatokat más cipőkkel összehasonlítva szereztük.

Javaslat: minden terepfutónak, rövid és hosszú távra, nagyobb sebesség (gyorsabb, mint 4:30/km) esetén. Alacsonyabb sebességnél betonon, szilárd, kemény talajon nem javasolt.
Utoljára frissítve: kedd, 07 november 2023 18:51

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Top Tweets

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk