Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x
2024. március 29. Péntek  Ma Auguszta napja van.  

Őrsi Anna megnyerte az Isoma 1000 mérföldes terepfutó versenyt

  • Állapot: Aktuális

Július 20-án, szombaton este 21.57-kor, 1681 km megtétele után ért célba Őrsi Anna az Isoma 1000 mérföldes versenyen. Az Isoma 1000 mérföld elnevezésű verseny Csehország nyugati határától indult július 3-án, a cél pedig Szlovákia keleti határánál volt. Elsősorban kerékpárosok vettek részt a versenyen, de voltak, akik tandemmel vagy rollerrel próbálták teljesíteni a távot.

26 júl. 2016 Hozzászólás: Hozzászólás  
Őrsi Anna megnyerte az Isoma 1000 mérföldes terepfutó versenyt Foto:borsonline.hu

A Magyar Túrasport és Terepfutó Szövetség tájékoztatása szerint Őrsi Anna mellett még nyolcan vágtak neki gyalogosan az 1000 mérföldnek, melyet Őrsi teljesített a leggyorsabban a gyalogosok mezőnyében és nem csak a versenyt nyerte meg, de ő lett az első nő is, aki célba ért az immáron hatodik alkalommal megrendezett viadalon.

Őrsi Annát vasárnap délután Szabó László a Magyar Túrasport és Terepfutó Szövetség elnöke és Börcsök András alelnök köszöntötték a Magyar Sport Házában, ahol Őrsi egy rövid élménybeszámolót is tartott.

20 nap alatt terveztem teljesíteni a távot. Az első két hétben több nevezetességet is útba ejtettem, az utolsó napokban azonban erre már nem volt időm, mert mindenképpen el akartam érni a célt szombat estig” – kezdte Őrsi, aki igyekezett minimális mennyiségű felszerelést magával vinni a túra során, a zsákja azonban így is legalább 12 kg-t nyomott a rajtnál.

A cikk folytatódik a hirdetés után...

„Volt lehetőség az ellenőrző pontokra előre küldeni kisebb csomagokat, de ha valamit az adott pontnál nem használtál fel, akkor a következő pontig már nem szállították át, így alaposan meg kellett terveznem, hogy milyen felszerelést küldjek a pontokra. Az út során rengeteg kis falun és erdőn mentem át. Találkoztam őzekkel, szarvasokkal, nyulakkal, de szerencsére a medvék elkerültek. Kétszer éreztem magam veszélyben, mindkét alkalommal egy kutya miatt. Előbb egy kis községben jártam éjszaka, amikor egy kutyát kövekkel kellett elkergetnem, egyszer pedig egy erdős szakaszon, egy szabadon kószáló németjuhász nem örült a közelségemnek. Ekkor már a paprika spray is előre került (a kötelező felszerelés része), de használom nem kellett” – ismertette kalandos útját a Magyar Túrasport és Terepfutó Szövetség többszörös magyar bajnoka, aki a táplálkozásról is szót ejtett.

„Sok városba már csak éjszaka értem be, így élelmiszert nem tudtam venni, mert vagy nem volt már nyitva bolt, vagy a készlet fogyott ki. A verseny végére hét kilót fogytam. Nagyon sokat esett az eső és hideg is volt, így az éjszakák nem voltak kellemesek. Esőbeállókban, madár leseken aludtam gyakran. Egyszer kedves család fogadott be éjszakára és egyszer aludtam panzióban” – mondta Őrsi, aki naponta 3-6 órát aludt a háromhetes megpróbáltatás során.

„Ma még pihenek, de holnap már szeretnék dolgozni menni. Ha lesz lehetőségem, akkor ismét elindulnék egy ilyen versenyen, de inkább más országokban próbálkoznék ezúttal. A célom, hogy minél több helyre eljussak a világon ezen túrák alkalmával” – zárta szavait eltökélten.

Őrsi útját az MSTSZ Facebook oldalán napi szinten lehetett követni: https://www.facebook.com/mstsz

Az esemény hivatalos oldala: https://1000miles.tv/

Őrsi Anna biztosan részt vesz a szeptember végén rajtoló Goldsteig Ultrarace-en, ahol több mint 600 km vár majd rá. Tavaly a női mezőnyben első helyen végzett és összesítésben is az előkelő negyedik helyen ért célba.

Forrás: sportmenu.net 

Utoljára frissítve: kedd, 26 július 2016 02:24

Média

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Top Tweets

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk

 

A figyelmedbe ajánljuk...