Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x
2024. március 29. Péntek  Ma Auguszta napja van.  

Boronkay Péter triatlonista lehet az év férfi parasportolója Kiemelt

  • Állapot: Archív

Jövő héten csütörtökön, a Nemzeti Színházban rendezik meg az Év sportolója-gálát. A paratriatlon versenyző Boronkay Péter bejutott a szavazás döntőjébe.

A szavazás január 5-én zárult le, a 279 sportújságíró voksa alapján összeállított listák első három helyezettjét pedig ismertették is – közülük kerülnek ki a végső győztesek január 14-én.

06 jan. 2016 Hozzászólás: Hozzászólás  

A triatlon sportágnak és a parasportolóknak is újdonság Péter döntőbe kerülése, de akik régóta kísérik figyelemmel munkáját, azok számára nem is volt kérdés, hogy eljön ez az idő. Péter fantasztikus sportolói kvalitásokkal rendelkezik, nemcsak a sportot illetően, hanem a közéleti és a közösségi munka területén is. A riói olimpia paratriatlon számába készülő sportolónak ez a jelölés már önmagában is hatalmas elismerés.

2016-ban két új kategóriát is bevezettek, egyrészt az év férfi labdarúgójára (aki a Böde Dániel, Király Gábor, Nikolics Nemanja hármasból kerülhet ki), másrészt az év góljára is lehetett voksolni – ebben a kategóriában Böde Dániel Feröer elleni második találata, az MLS legszebbjének megválasztott Németh Krisztián-gól és Priskin Tamás Norvégia elleni bombája esélyes a végső sikerre.

Eddig külön lehetett szavazni az év edzőjére és az év szövetségi kapitányára, ebből most egy kategória lett, és az év edzője a Dárdai Pál, Plagányi Zsolt, Shane Tusup trióból kerül ki.

Szöllősi György, a Magyar Sportújságíró-szövetség (MSÚSZ) elnöke elmondta, több új támogatója is lett a rendezvénynek, az M4 a kiemelt szponzor, és már a Magyar Labdarúgó-szövetség is támogatja a gálát. A szervezőbizottság célja, hogy a korábbi győztesek részt vegyenek a gálán és ők adják át a díjakat.

A szervező cég társtulajdonosa pedig nem más, mint Kiss Gergely olimpiai bajnok vízilabdázó, egyben korábbi hatszoros díjazott.

Boronkay Péter számtalan Európa- és Világ-bajnoki éremmel rendelkezik a triatlon több szakágában is, róla a www.terepsport.hu oldalon évek óta rendszeresen beszámolunk. Évkezdő interjúja még a díjátadó előtt olvasható lesz. 

Péter rendszeresen indul terepversenyeken is, ahol a legtechnikásabb pályákon is a legjobbak között ér célba. A német tereptriatlon VB győzelmét ezen a videón lehet megtekinteni az RTL klub hiradójából! A magyar csapat teljes filmje a cikk végén látható.

Csisztu Zsuzsa sajtófőnök hozzátette, egy kategóriában már győztest hirdettek: a legendás tornaedző, Károlyi Béla életműdíjban részesül.

ÉV SPORTOLÓJA-GÁLA

A kategóriák és az első három helyezettek, abc-rendben

Év női sportolója

Hosszú Katinka
Kárász Anna
Miklós Edit

Év férfi sportolója
Cseh László
Imre Géza
Michelisz Norbert

Év parasportedzője
Antal Andor
Feczer Viktor
Galambos Zsolt

Év parasportcsapata
Férfi atlétaváltó
Férfi kosárlabda-válogatott
Női párbajtőrcsapat

Év női parasportolója
Bereczky Anita
Biatovszki Míra
Gyurkó Alexandra

Év férfi parasportolója
Boronkay Péter
Gelencsér Róbert
Szegfű Attila

Év férfi labdarúgója
Böde Dániel
Király Gábor
Nikolics Nemanja

Év edzője
Dárdai Pál
Plagányi Zsolt
Shane Tusup

Év csapata
A vb-re kijutó férfi jégkorong-válogatott
Az Eb-re kijutó férfi labdarúgó-válogatott
Az Eb-n részt vevő női röplabda-válogatott

Forrás: origo.hu 

Utoljára frissítve: szerda, 06 január 2016 11:14

Média

ITU Cross Triathlon World Championships 2014 - official video, X2S TEAM, Hungary marketingfree.eu

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Top Tweets

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk

 

A figyelmedbe ajánljuk...