Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x
2024. március 29. Péntek  Ma Auguszta napja van.  

A nemzetközi kerékpáros szövetség (UCI) mentette meg a Hármashatár-hegyet

  • Állapot: Aktuális

Úgy tűnik megmenekülnek a szigorúan védett haragos siklók, ürgék és a természetvédelmi terület: megváltoztatta ugyanis a döntését az olim­piai pályázatot menedzselő Budapest 2024 Zrt. a hármashatár-hegyi helyszínről.

02 jan. 2017 Hozzászólás: Hozzászólás  
A nemzetközi kerékpáros szövetség (UCI) mentette meg a Hármashatár-hegyet Fotó: Brick Visual látványterv

Egy december eleji lakossági fórumon még kiálltak mellette a II. kerületi önkormányzat vezetői is, hiába támadták a terveket az aggódó helyi lakosok és környezetvédők, köztük a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület vezetői.

"Ez lesz a végleges helyszín, a döntést nem lehet megváltoztatni" – jelentette ki akkor a lakossági fórum zárásaként Schneller Domonkos, az olimpiai pályázat stratégiai igazgatója.

Az értékes természetvédelmi területet végül a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) mentette meg, amikor megmutatták a vezetőinek a Hármashatár-hegyre tervezett helyszínt. Az UCI illetékesei is úgy gondolták, hogy vétek lenne egy ilyen szép természeti tájat megváltoztatni egy ­mountainbike-pálya kedvéért, amiről ráadásul egyelőre azt sem döntötték el, hogy ideiglenes vagy állandó létesítmény ­lenne.

A cikk folytatódik a hirdetés után...

Nem véletlenül javasoltak másik helyszínt, mivel óriási földmunkával járó építkezést jelent egy ilyen olimpiai létesítmény, a londoni ötkarikás játékokra például csaknem 4 ezer tonna sziklát és zúzott követ építettek bele a pályába.

"A hegyikerékpár-versenyek helyszínével kapcsolatos változást az UCI ajánlásai eredményezték. A helyszínek kiválasztásánál a szövetség erre vonatkozó észrevételei épültek be a helyszínjavaslatba, mindezek alapján az óbudai Testvérhegyet javasoljuk olimpiai helyszínnek, amit február elejéig kell elfogadnia a fővárosi közgyűlésnek" – válaszolta a Blikknek a Budapest 2024 Zrt.

A mountainbike-pályát eredetileg is a Testvérhegyre tervezték, amikor szeptemberben váratlanul, a lakosság megkérdezése nélkül átrakták a Hármashatár-hegy pesthidegkúti oldalára. De ami a fő probléma volt a pályával, hogy a legnagyobb része kiemelt jelentőségű, uniós védettséget is élvező természetvédelmi területen helyezkedett el, megvalósítása pedig súlyosan veszélyeztette volna az élővilágot.

Forrás: blikk.hu | index.hu 

Utoljára frissítve: hétfő, 02 január 2017 11:52

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Top Tweets

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk

 

A figyelmedbe ajánljuk...