Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x
2024. április 20. Szombat  Ma Tivadar és Odett napja van.  

Maasmechelenben cyclo-cross VK futamon is ötödik Vas Kata Blanka Kiemelt

  • Állapot: Aktuális

A villanyfényes Nacht von Woerden megnyerése után a Cyclo-cross világkupa-sorozat negyedik állomásán, Maasmechelenben állt rajthoz Vas Kata Blanka (Team SD Worx), aki ezúttal is remekül versenyezve, az előkelő ötödik helyen végzett. Öccse, Barnabás nyolcadik lett a juniorok futamában.

02 nov. 2022 Hozzászólás: Hozzászólás   bringasport.hu
Maasmechelenben cyclo-cross VK futamon is ötödik Vas Kata Blanka Foto: UCI

Ruchpen helyett került be a 2022/2023-as kiírás versenyprogramjába a belga Maasmechelen, amely a sorozat negyedik állomásaként várta a résztvevőket. Új helyszínként, egy lényegében ismeretlen nyomvonalon küzdöttek a kerekesek, amely a Terhills természetvédelmi területen kapott helyet. A pálya, amely egykori bányák között vezetett, számos meredek földfalat és homokrészt tartogatott, na meg salakhalmokat, így egy teljes mértékben egyenetlen felszín nehezítette az előrehaladást.

A cikk folytatódik a hirdetés után...

A program a junior fiúk versenyével kezdődött, ahol Blanka öccse, Vas Barnabás volt érdekelt. A bő hatvan főt számláló mezőnyre hat kör várt. A győzelmet végül a holland Guus van den Eijnden szerezte meg tizenöt másodperc előnnyel célba érve a francia Léo Bisiaux előtt. Barna végig kiválóan versenyezve az előkelő nyolcadik (+ 58 mp) helyen ért célba, ezzel tizenkilenc UCI világranglista pontot szerzett.

Az elit hölgyek hét kört tettek meg. Nem sokkal a rajtot követően Puck Pieterse (Alpecin-Deceuninck) próbálkozott, akihez Fem van Empel (Pauwels Sauzen-Bingoal), Ceylin del Carmen Alvarado (Alpecin-Deceuninck) és Shirin van Anrooij (Baloise Trek Lions) csatlakozott. Féltávnál Alvarado megúszott, így háromesélyessé vált a futam, hisz a trió viszonylag nagy előnyt alakított ki – eközben Vas Kata Blanka egészen az ötödik – hatodik helyig küzdötte fel magát, azt követően, hogy a rajt után egy meredek részen többen leszálltak előtte, akadályozva őt.

Fem van Empel hasonlóan az előző három fordulóhoz ezúttal is sokáig kivárt, majd egy remekbe szabott támadás végén ezt a versenyt is megnyerte Pieterse és van Anrooij kettősét maga mögé utasítva.

A magyar bajnok nagyot küzdve, az előző fordulóhoz hasonlóan ezúttal is ötödikként érkezett, ezzel újabb 110 világranglista pontot begyűjtve. A sorozat összetettjét van Empel vezeti, Vas a tizenegyedik helyről várja a folytatást.

A világkupa-sorozat november 13-án a hollandiai Beekse Bergenben folytatódik, ám még ezt megelőzően kerül sor november 4. és 6. között, a belga Namurban, a 2022-es Cyclo-cross Európa-bajnokságra.

EREDMÉNY

Forrás: bringasport.hu 

Utoljára frissítve: péntek, 04 november 2022 16:26

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Top Tweets

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk