Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x
2024. május 26. Vasárnap  Ma Fülöp és Evelin napja van.  

Lábápolás, a lábon áll vagy bukik a testi egészség

A sportoló egyik fő aktív testrésze a lába, hiszen minden sportban (vagy szinte mindenben) a lábonb áll vagy bukik a mozgás többi része.

Stabil, erős és egészságes lábak nélkül nem létezik igazán teljes aktív életmód - akiknek nem adatott meg a láb öröme, azoknak nagyon sok nehézség árán lehet csak kiteljesíteni az életüket.

Miért nem segítjük az aktív életmódot azzal, hogy lábunk ne csak erős, szép, gyors... legyen - ezek igazábók mind külső jegyek -, hanem egészséges is? Mi szükséges ehhez? A X2S egyik alapelve szerint a "tudatos életmód".

Ez egyszerűen hangzik, de mégis hogyan kell megvalósítani?

11 ápr. 2014 Hozzászólás: Hozzászólás  

Az alapelvek:

  • lábunk minden része fontos, nemcsak azok, amelyek látszanak
  • az erő mellett a rugalmasság is hasonlóan fontos (férfiaknál talán több erő, nőknál több rugalmasság - de ezek már egyéni kérdések, és sokban függenek az életmódtól és a megterheléstől)
  • mert nem űlő munkát végzünk a láb edzését nem szabad elhanyagolni (sokan esnek abba a hibába, hogy "úgy is egész nap rohangálok, minek edzeni" - ez pedig hatalmas tévedés!)
  • az edzés és nyújtás mellett a külső és belső egészség is fontos (bőr és köröm ápolás)
  • csak azért mert nem sportoltunk vagy ültünk egész nap, a lábunk elfáradhat - ilyenkor szükséges a pihentető, regeneráló kezelés (sportolóknál különösen fontos)

Az edzésekről, nyújtásról, lazításról külön cikkeket írtunk már, itt a lábfürdő fontosságát hangsúlyozzuk (a váltófürdő mellett, de arról szintén külön írtunk).Minden embernek hetente legalább egy alkalommal szüksége lenne egy pihentető lábfürdőre, amely nemcsak a lábat lazítja, regenerálja, hanem az idegrendszerre és a test többi izmára is jótékony hatással van.

  Edzés cikkek, tervek, tanácsok: triatlonedzes.hu

A lábfürdő alapelve (hacsak egyéb egészségügyi okok ezt nem teszik lehetetlenné): forró vízbe mártsuk óvatosan a lábunkat (olyan forró legyen, hogy éppen bele tudjuk tenni), majd addig hagyjuk benne, ameddig a víz langyosra hűl. Utána jól átdörzsölni a lábakat törölközővel és melegben tartani, ameddig csak lehet  (ezért is célszerű lefekvés előtt alkalmazni).

pedibath x300

A legegyszerűbb kezelés a forróvízbe adagolni valamilyen illóolaj (narancs, menta, eukaliptusz, levendula) és szódabikarbóna (3 teáskanál) keverékét, amely méregtelenít, frissít és ellazít. Ezt akár 2-3 naponta is ismételhetjük. De vannak kifinomultabb, összetettebb anyagok is, amelyek még több segítséget adnak a fáradt lábak pihentetéséhez.

A láb ápolásához ajánljuk a követlező kényeztető és a regenerációt is elősegítő JUST Pedibath lábfürdősót.

A Pedibath lábfürdősó felfrissítő hatású lábsó cickafarkból, vadgesztenyéből, tengeri algákból és további összetevőkből. A Pedibath lábfürdősó ellazítja és felfrissíti a fáradt lábakat és megszünteti a lábak fáradtságát. A láb bőrének vérellátását javítja és szabályozza a túlzott izzadást. A Pedibath lábsóval végzett kezelés ideális előkészületet jelent az azt követő bőrápoláshoz, bőrkeményedések kezeléséhez.

Tartalmazott anyag

Leírás

Illékony olajok

Különféle illékony anyagok keveréke (vadgesztenye, kamilla, cickafark, mályva és tengeri algák)

Sodium

Szódium keverék szódium karbonátból, bikarbonátból, borátból.

Tisztító hatás, azaz eltávolítja a test felszínén lévő szennyeződéseket. Dezodorál és véd, stabilizálja a pH-értéket.

Haszna
•    Megszünteti a lábak fáradtságát és felfrissít.
•    Szabályozza a lábak izzadását.
•    Javítja a vérellátást és gyulladásgátló hatású.
•    Ápolja a bőrt és puhává teszi az elszarusodott bőrt.Felhasználás

Kúra jellegű kezeléshez: 1 evőkanálnyi Pedibath lábfürdősót oldjunk fel 4-5 liternyi meleg vízben. A lábainkat hetente 2-3 alkalommal legalább 15 percig áztassuk. A lábfürdő után jó alaposan töröljük szárazra a lábainkat és legjobb, ha ezután egy kis Pedicream készítménnyel megmasszírozzuk.

Használat

Hatás

Lábápolás

A lábfürdő alapot jelent a lábápolásban. A lábfürdővel elérjük a bőr pórusainak tisztulását, másrészt a további kezelésekhez előkészületet jelent.

Lábszag

A lábfürdősó rendszeres pórustisztító és enyhén fertőtlenítő hatása segít a lábszag csökkentésében.

Égető érzés

A lábfürdősó hűsítő hatása az égető érzést csökkenti.

Hólyagképződés

A rendszeres lábfürdő és az azt követő Pedicream-mel történő kezelés a bőrt rugalmasabbá teszi, így kisebb a hólyagosodás kialakulásának esélye.

A lábak vérellátása

A váltott hőmérsékletű (hideg-meleg) lábfürdő rendkívül jót tesz a vérellátás fokozódásának. Különösen a hideg napokon érezhető ellazító hatása.

Hideg lábak

A vérellátást fokozó hatása a hideg lábak érzés kialakulása ellen hat.

 

  Forrás: Életfa Program | X2S TEAM

 

 

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk