Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x
2024. május 23. Csütörtök  Ma Dezső napja van.  

Gyógyító thaibox a nevelésben

Szentendrén sikerrel alkalmazzák a muaythai-t, közismertebb nevén a thaiboxot a nevelésben.

Szászi Ferenc edző vezetésével a Szentendre Városi Sportegyesület és a Dunakanyar Alternatív Oktatásáért Alapítvány közös kezdeményezéseként újdonság erejű folyamat indult el a magyar oktatási rendszerben.

07 ápr. 2013 Hozzászólás: Hozzászólás  

 

Az első nagysikerű próbanapok után meglepően élénk érdeklődés és igény mutatkozott a gyerekek részéről a thaibox órák iránt. 2012. decembertől az iskolában 45 és 90 perces thaibox órák kerültek be a 6-18 éves gyerekek iskolai tanrendjébe heti 2-3 alkalommal. A muaythai harcművészete nem csupán levezetni, hanem megelőzni segít a stresszt. Önuralomra tanít, kiegyensúlyozottá tesz.

A siker, a győzelem állapota elsajátíthatóvá válik. A harcos szellemiség átitatja a mindennapokat, így irányítottan, egyúttal észrevétlenül kerül a győzni akarás, az életre valóság a fiatalok életébe. Az oktatás tematikája elsősorban a thaibox önvédelmi jellegére épül.

Az alaptechnikákat elsajátítva, a gyerekek egy élvezetes küzdősport-mozgásforma részesévé válnak, akár zenés edzések keretében. Közepes és magas intenzitású, különböző ütéseken, rúgásokon alapuló mozgásformát sajátíthatnak el, lendületes, dinamikus körítéssel tálalva.

Az állóképesség növelése is az órák célja, amit a keringési rendszer fokozott, a közepesnél kicsit erősebb terhelésével érhetünk el. A törzsizmok erősítésére és ezzel a helyes testtartás elsajátításának segítésére is hangsúlyt fektetünk. Hangulatos órák, amiken nagy mennyiségű kalóriát is el lehet égetni. Ugyanakkor nincs túlterhelve a gyerek, mert az edzés intervall-szerűen van felépítve, váltakozó intenzitással. Játékosság, mozgékonyság hangsúlyos az órákon, a sérülések esélye a védőfelszerelések használata miatt minimális.

{jb_info}Nem verekedni tanulnak meg a fiatalok, ellenben egy technikai rendszerben mozognak majd otthonosan, magabiztosan. Az edzéseken többek lesznek önmaguknál, miközben testük-lelkük megújul. A technikai sajátosságokon túl kiemelt hangsúlyt kap a sport csapatformáló jellege is.{/jb_info}

Az eredményesség kimutatható az autista gyerekek terápiájában, az iskolaéretlen kisiskolások felzárkóztatásában, a közoktatásból teljesen kiszorult deviáns viselkedésű tanulók nevelésében.

(Forrás: nem olimpiai sportágak sajószolgálata)

Bővebben... https://www.mob.hu/gyogyito-thaibox

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk