Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x

X2S TEAM sportolók tesztjei - Váraljai Vázsony

X2S, teszt, Váraljai, xterra, tereptriatlon, mtb, edzés, terepfutásA X2S TEAM idei terméktesztjei a sportolók tapasztalatai alapján. Többféle terméket használ mindenki, kerékpáros, triatlonos, futó, táplálékok, kiegészítők. A tesztek folyamatosan bővülnek. A tesztet Váraljai Vázsonytól kaptuk.

A teszteket legalább 2-3 hónap intenzív használat előzte meg, több különböző időjárásban és intenzítással.

20 okt. 2010 Hozzászólás: Hozzászólás  
 

 

Lafuma - x2s dry way technikai futó poló (Lafuma): Sokféle technológiát sürítettek össze egyetlen polóba, az anyag könnyű, a hátán lévő rácsos szerkezet remekül szellőzik, még erős edzés után sem tapad hozzá a bőrhöz és nem lesz súlyos, lógós érzésünk sem. Az anyag képes a nyúlásra is, így könnyen fel és levehető, nem éri károsodás (beakadás következtében, akár erdőben is), tehát tartósabb lesz. A hátoldai rész alján található egy kis zseb, így nem csak a nadrágba, hanem ide tehető egy kis frissítő szelet, vagy egyéb fontos irat - személyi igazolvány, stb, - , de azért kerüljük a nehéz dolgokat. A megjelenése is eltér egy egyszerű futópólótól, az elülső-hátulsó és oldalsó megjelenése más-más színű, az x2s felirat az elején egészen exkluzívvá teszi. A poló hosszabb az átlagostól, így egészen leér a derék aljáig, melegítve a fontos belső szerveket - pl. vese, ami majd téli futásnál lesz fontos.

 

X2S, teszt, Váraljai, xterra, tereptriatlon, mtb, edzés, terepfutásPetzl tikka 2. fejlámpa (Trexpert üzlet): A lámpának 3 állása van, én ebből rendszerint kettőt használok ki, az erőset ott, ahol semmi közvilágítás nincs, országút, erdő, 24 órás monti verseny, a gyengébbet lehet éjszakai városi, biciklis közlekedéshez. Mindkét esetben remekül helyt állt a fényerő, a bevilágított rész - még nagy sebességű gurulás esetén is pl. Piliscsaba és Pilisvörösvár közt, ahol igazán sötét van - hozzáteszem nem kell megijedni, hogy a lámpa az út szélén álló vadak tekintetéről visszaverődik és egészen meglepően sok ilyennel találkozhatunk út közben :) . A bukósisak alatt , a homlok vonalában kényelmesen elfér a szerkezet. A biciklizés mellett még praktikus eszköz táborozásnál, éjszakai túrázásnál ( Kinizsi 100-on is magammal vittem, de szerencsére még világosban értem be). Egyéb például vidéki ház körüli munka esetén is nagyon praktikus tud lenni. De még egy egyszerű számítógép szerelés közben is sokat könnyedséget okoz. Mióta megvettem, több mint 1 éve, azóta nem kellett még elemet cserélni benne, és van még benne szufla. A világítás szöge döntéssel állítható, és azt a helyzetet stabilan meg is tartja.

 

Salomon Speed Cross 2 terepfutócipő (): Ez életem első igazán komoly terepfutócipője, amit Nőtincsen avattam fel egy OB. 3. hellyel. A cipő könnyűnek számít kategóriájában, rendkívül kényelmes, gyorsan lehet ki-be lépni belőle a gyorsfűző segítségével és hamar meg is lehet feszíteni, amivel másodperceket lehet hozni depózás közben, de leginkább az idegi feszültségünknek tesz jót egy jó gyors csere. A cipő azt szereti, ha felfelé kapaszkodunk vele, vagy lefelé döngetünk. Felfelé a cipő talpkialakítása teszi lehetővé, hogy    megcsúszás nélkül tudjunk haladni, ami egy rendes edző/ utcai versenycipőnél gyakori problémám volt. Lefelé a kipárnázottság és merevség segít, hogy ne tegyük tönkre a talpunkat és az élményt, bátran lehet vele nagy sebességgel, nagyokat lépve száguldani, de mindenképp figyeljünk a terepviszonyokra, hogy jó ne forduljon ki a bokánk, habár védelmet nyújt egy ideig a cipő, de jobb az elővigyázatosság! Síkon, kemény talajon, betonon nem ideális, inkább erdőben terepen koptassuk a talpát.

 

Ironclad Gripworx Navy (I-Viz, Gripworkx): Ez az első komoly biciklis kesztyűm. A versenyek és edzések során sosem alkalmaztam kesztyűt, aminek meg is volt a hátránya: izzadt, sáros tenyér és/vagy eső miatt vizes kormány kombinációja bizonytalanná teszi a manőverezést, kevésbé lesz bevállalós a kerékpáros, csúszó tenyérközép és rossz helyre kerülő ujjak miatt. Ezekkel a problémákkal kellett korábban küzdenem, igazából nem zavartak, egészen addig, amíg egy ilyen kesztyűben nem sikerült hasonló körülmények közt menni. Megkönnyíti az életünket, amúgy is sok mindenre kell koncentrálni versenyzés közben, de a tapadása révén egy terhet levett a vállamról, így több figyelem juthatott a technikára. Biztosabbak a váltások, fékezések, végig mindkét kéz a kormányon tud maradni. Volt, hogy teljesen eldőltem oldalra és a kesztyű egésze sárban úszott, ám egy két törlés után hamar visszaállt a rend. Érdemes a depóban azt a pár másodpercet rászánni, hogy felvegyük a kesztyűt, próbáltam rövidebb versenyen nélküle, de mindig csalódtam. A sár és kosz folyó vízcsap alatt könnyen lemosható és nem kell sokáig száradni ahhoz, hogy újra haszálható legyen. És nem utolsó sorban a megjelenése is előkelő, egészen komoly sportolóvá varázsolja viselőjét.

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Top Tweets

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk