Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x

Lizard Skins Phoenix MTB kesztyű

Első látásra is feltünő, már-már elegáns MTB kesztyű. Második pillantásra már látszik, hogy komoly igénybevételre tervezték és olyanok, akik használtak is már hasonlót.
15 szept. 2009 Hozzászólás: Hozzászólás  

Leírás

Hosszú ujjú, protectoros, különlegesen szabott és anyagelrendezésű MTB kesztyű, főleg OX, maraton (AM) igénybevételhez. A védő részek nem igazán erőteljesek, de pontosan azt a védelmet erősítik, ahol a ebben a stílusban (nem extrém!) gyakran forul elő sérülés: tenyér, ujjpercek. Izzadságtörlő betét a csuklón, csúszásgátló foltok az ujjvégeken, speciális kevlar tenyérbetét, könnyen használható tépőzár.

All Mountain / Cross Country hosszú ujjas kesztyű
Könnyű és lélegző anyagokból
Frotír felső rész, amara tenyér megerősített párnákkal, neoprene bütyök védelemmel
Szilikon csúszásgátló nyomatok az ujjakon
Több színben, és női változatban is


Teszt

Mindenképpen érdemes felpróbálni vásárlás előtt, mert a méretezés, a különleges szabás miatt nem ad tökéletes támpontot a választáshoz. Azonnal harcba vethető, azonban izzadósabb kezűek előtte mossák ki (ld. tanácsok). A kesztyű vastagsága elsőre meglepő lehet, de anyaga nagyszerűen szellőzik, gyorsan szárad és nagy biztonságot ad. Szabása a nagyon különleges kézformájű bicajosoktól eltekintve kényelmes.

Mindenféle fékekkel és váltókkal tökéletesen együtt dolgozik, a markolatok sokféleségét is jól bírja. Kiemelkedő a tapadása, mind a tenyér, mind az ujjvégeken.

Nagy kánikulában, nyílt terepen melegnek tűnhet, de az izzadásg párologtatása révén igazából jól hűt. Ettől függetlenül inkább erdőben és/vagy hűvösebb időben érzi jól magát a viselője.

A kesztyű nagy erőssége egy sáros ,vízes maraton vagy hosszű edzés után, közben jön ki: vízesen, sárosan is jól tart, melegít, biztos fogást ad. Óvatosan kell mosni (ld. tanácsok)!

{rokbox title=|Lizard Skins Phoenix| thumb=|images/stories/test/small/lizardskins/ls_phoenix2_200x100.jpg|}images/stories/test/large/lizardskins/ls_phoenix2_600x285.jpg{/rokbox}
Nagyítás
Egyetlen komolyabb negatívomut lehet megemlíteni, ami azért nehéz, mert ez egyben pozitívum is: a fehér szín a kesztyűn szép és elegáns, de könnyen koszolódik. Sáros maraton után nagyon szívfájdító - ugyanakkor tökéletesen mosható. A narancs részek kicsit megfesthetik a fehér betéteket, főleg az izzadósabb kezűek esetében. Tapasztalati tanács: az első mosás/használat előtt, párszor nagyon finoman öblítsük át hideg és langyos vízzel, majd szárítsuk meg. Ezzel a tapasztalat szerint az elszíneződés töredékére csökkenthető.

Xterra: könnyen felvehető kerékpározás közben is, megfelelően véd, jól szellőzik. Ráadásul jól illik a triatlonos öltözékhez...Javaslat: a fehér színt cseréljék neonzöldre - ezzel a feltünőség megmarad, nemcsak elegáns, hanem modern is lesz.. no meg persze az X2S mezhez tökéletesen passzol...
Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Top Tweets

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk