Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x
2024. május 23. Csütörtök  Ma Dezső napja van.  

Diadalmasan hódított az ITU multisport Világbajnokság 2022-ben

  • Állapot: Aktuális

Az ITU Multisport Világbajnokság 2022-ben diadalmasan tért vissza a COVID időszak után, három helyszínen rendezték meg az év során, elit, U23, junior és para kategóriában, amely ismét összehozta a világ korosztályos sportolóit.

24 dec. 2022 Hozzászólás: Hozzászólás  
Diadalmasan hódított az ITU multisport Világbajnokság 2022-ben Foto: ITU

Téli triatlon

Még februárban hóban kezdődött a Téli Triatlon Világbajnokság, amelynek az andorrai Naturlandia Resort adott otthont, ahol mindhárom versenyszám (futás, hegyikerékpár, sí) új, nézőbarát versenykonfigurációival jelentkezett. A téli triatlon mellett téli duatlon és 2x2 vegyes csapat váltó címeket is kiosztott az ITU.

Multisport

Júniusban került sor az ITU Multisport Világbajnokság első állomására Marosvásárhelyen, ahol a sportolók a duatlon egyéni és 2x2 vegyes csapat váltó, a tereptriatlon és terepduatlon világbajnoki címekért versenyeztek. Ezt követte a hosszú távú triatlon, aquathlon és hosszú távú aquabike világbajnokság a szlovákiai Szamorinban, az erre a célra épített x-bionic gömbben.

Díjak és érmek - az olaszok ragyognak a legfényesebben

2022-ben Olaszország bebizonyította, hogy a multisport mestere, hiszen nem kevesebb, mint 15 érmet nyert a mindössze 17 sportolóból álló csapattal a téli és nyári elitversenyeken. Franciaország 12 érmet nyert, de a legnagyobb sportolói körből (28), köztük a férfi Cross Triathlon és Cross Duathlon dobogójának bravúros megszerzését Marosvásárhelyen, Arthur Serrieres és Krilan le Bihan révén. Romániában megkoronázták a 2X2-es Duatlon Vegyes Váltó Világbajnoki címét, a belga Arnaud Dely és Maurine Ricour a marosvásárhelyi verseny utolsó napjának egyik legnagyobb csatáját vívták egy forró délutánon a városközpontban.

Szamorinban a triatlon hosszú távú világbajnoki címét Lucy Charles-Barclay  (GBR) és Pierre le Corre (FRA) szerezték meg, míg az olaszok révén 2022-ben Franco Pesavento lett a férfi téli világbajnok. A nagyszerű Eleonora Peroncini, azzal zárta pályafutását, hogy megszerezte az első Cross Duathlon világbajnoki címet.

A 2022-es multisport világbajnokság összes eseményét visszanézheti a TriathlonLive.tv. oldalon.

Forrás: triathlon.org 

Utoljára frissítve: csütörtök, 05 január 2023 16:05

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk