Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x
2024. május 23. Csütörtök  Ma Dezső napja van.  

Peres Jepchirchir új tisztán női maraton világrekordot futott a 2024-es London Maratonon (+videó) Kiemelt

  • Állapot: Aktuális

A 2024-es londoni maraton az eddigi legütősebb elit női mezőnyt indította el, és ezzel együtt járt a várakozás, hogy újraírhatják a női maratonfutás történelmét. Peres Jepchirchir fantasztikus futással döntötte meg a férfi vezetés nélküli női maraton világcsúcsot.

23 ápr. 2024 Hozzászólás: Hozzászólás  
Peres Jepchirchir új tisztán női maraton világrekordot futott a 2024-es London Maratonon (+videó) Foto: London Marathon

A londoni maraton világcsúcstartókat, olimpiai bajnokokat és világbajnokokat hozott össze, hogy fej-fej mellett haladjanak a legendásan gyors pályán.

A kiemelt versenyzők  között szerepelt a vegyes világcsúcstartó Tigist Assefa (2:11:53), a korábbi világcsúcstartó Brigid Kosgei (2:14:04), a regnáló olimpiai bajnok Peres Jepchirchir (2:17:16), valamint a korábbi világbajnok és négyszeres Major-érmes Ruth Chepngetich (2:14:18), hogy csak néhányat említsünk.

A tisztán női világcsúcs volt a figyelem középpontjában, a korábbi 2:17:01-es eredményt Mary Keitany állította be a 2017-es londoni maratonon.

Mivel a jelenkor négy leggyorsabb női maraton futója közül három állt a rajtvonalon, a futóvilág feszült várakozással nézte a versenyt, tudván, hogy valami igazán rendkívüli bontakozhat ki. ...és a futók természetesen nem okoztak csalódást.

A rajttól kezdve erős volt a tempó, a vezető csoport 15:44 alatt érte el az első 5K-t. A tempó alig csökkent, 1:07:04 alatt teljesítették a félmaratont. Ebbe a vezető csoportba Jepchirchir, Assefa, Alemu és Jepkosgei tartozott.

A verseny végéhez közeledve Jepchirchir ellépett a csoporttól és egy hatalmas sprintbefutóval nyerte meg a versenyt. Ideje 2:16:16 - ezzel új, csak női világcsúcsot állított fel.

Közvetlenül mögötte Assefa ért célba, 2:16:23-as idővel. A bronzérmet Jepkosgei szerezte meg, 2:16:24-es idővel. Elég szoros befutó egy maratonon!

A versenyt követően Jepchirchir arról beszélt, mennyire elégedett a teljesítményével, különösen azért, mert a párizsi Olimpia közeledik.

peres jepchirchir london marathon adidas

Forrás: marathonhandbook.com 

Utoljára frissítve: kedd, 23 április 2024 01:04

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk