Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x
2024. március 29. Péntek  Ma Auguszta napja van.  

A varázslatos két csík

Egy átlagos csütörtöki nap, amikor igazából semmi dolgom, a bevásárláson, ebéd elkészítésén, és edények elmosogatásán kívül.

Már lassan egy hónapja, hogy nem a futás tölti ki a napjaim. Nem kelek fel reggel, hogy elinduljak a reggeli futásomra, nem alszom ebéd után, hogy a délutáni edzésemre kipihent legyek, és nem dőlök az ágyba hulla fáradtan esténként, azzal a tudattal, hogy holnap egy új nap, aminek a folyamán újabb kilométereket szükséges gyűjtenem, hogy az álmaimat valósággá formáljam. Hát igen...ez most nincs.

Ami van, az egy kicsit más. Heti háromszor gyógytorna, és fizikoterápia ami több mint négy órát vesz igénybe, az úttal együtt, de ma még ez sincs, hisz csütörtök van.

08 febr. 2015 Hozzászólás: Hozzászólás  
Erdélyi Zsófia a Houston maratonon Erdélyi Zsófia a Houston maratonon

Fekszem az ágyon a bevásárlás után, és már azt tervezgetem, hogy mikor fogok a pályára lemenni egy jót edzeni. Nem maga a futás hiányzik, hanem egy jól sikerült edzés. Nem kocogni szeretnék, nem futkorászni, hanem maga az érzés hiányzik, hogy igen most jól megy a futás, és öröm az utcára kilépni a futócipőmben, mert tudom, hogy bárhogy is lesz, de minden esetben felszántom az aszfaltot. A jól eső fáradtság hiányzik, a büszkeség egy edzés után, hogy igen megcsináltam.

Viszont most, tuti nem megy jól, és az öt perces tempóért kell majd küzdeni, és a mozgásom is biztos szétesett. Szóval na, nehéz a pihenés utáni visszaállás. Legalábbis nekem az.

Na de várjunk csak, miért feszül a mellem? Egyből máson kezd az agyam kattogni, és megnézem mikorra lenne várható a havim...igen, aham..már egy hete késik. Na de ez engem nem nagyon izgat, van, hogy elfelejt kopogtatni, és van, hogy túl sűrűn látogat. Szóval ehhez már hozzá szoktam. Na de mégis, minden jel megvan, akkor miért nem jön?

Gondolkodom...de hát az lenne? Áhhh, hogy lenne? Az nem lehet. Tuti. Atyám...azért már veszem a gatyám, a cipő is rajtam, és a kabátot is magamra dobom. Szinte rohanok ki az ajtón, és még mindig gondolkodom. De meg vagyok róla győződve, szinte száz százalékig, hogy ez nem lehetséges, és a szervezetem ismét meg van bolondulva. Szegény testem, mindig olyan sokat kap.

Na de a boltba értem. Hevesen rohangálok fel s alá, keresem amiért jöttem, de hát hol a fenébe találom meg. Áhh veszek egy túrórudit is akkor már, azt legalább megtalálom könnyen. Aha
! Megvan.

A pénztárnál, figyelem a nénit a sorból, aki egyhangú mozdulatokkal húzza le az árukat. Az én áruim következnek. Hopp
! A néni rámnéz, kezében az általam megvásárolni kívánt áru, újra az árura, majd ismért rám, és elmosolyodik. De fogalmam sincs, milyen mosoly ez. Engem sokszor 21-nél nem néznek idősebbnek, szóval tuti azt gondolja, hogy de fiatal. Áhh, de lehet, hogy igazából öröm mosoly, hisz sokat járok ebbe a boltba...szinte ismernek.

Haza felé az aggodalom minden formája jelen van a fejemben. Az arcom tuti hulla sápadt, pedig még mindig meg vagyok győződve róla, hogy nem lehetséges.

Szinte superman gyorsasággal vedlek ki a kabátomból, és már a pici helyiségben is találom magam. Kiveszem a dobozából az alaposan becsomagolt, akár az egész életemet felforgató kis pálcikát, és elvégzem a leírásban található egyszerű feladatokat. Nem egy bonyolult dolog ám. Oldalra teszem, és várok. Oksa, egyenlőre semmi. De azt írták legalább 4
-5 percet várni kell. Hát én várok, de még mindig meg vagyok győződve az eset lehetetlenségéről. Viszem a papíron lévő pálcikám, és leteszem az éjjeli szekrényre. Leülök az ágy szélére, és türelmetlenül várok a kis pálcikámtól valamit.

Magam sem tudom, hogy boldog lennék-e ha két csík jelenne meg, vagy esetleg szomorú ha csak egy. Fura érzés ez. Itt ülök, és a jövőm ettől az egy pici papír csíktól függ. De hát annyi terv, és szép remény van még a fejemben. Itt a Világ Bajnkoság, aztán az Olimpia. Keményen szeretnék edzeni, hogy sikerüljön ezt a rosszul sikerült évem túl szárnyalni. Országos csúcs megdöntése valahol a közel jövőben...annyi, és annyi cél.

Letekintek. Fura izgalom fog el. A szívem hevesen ver. A kezem végig simítom a hasamon, és mosolyra húzódik a szám, miközben egy könnycsepp végig csordul az arcomon.

Az a varázslatos két csík...

Utoljára frissítve: kedd, 10 február 2015 12:17

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Top Tweets

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk