Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x

Salomon Speedcross Pro 2 terepfutó cipő őszi teszt

10 évvel ezelőtt nem kezdődött jól az ismerkedésem a Salomon cipőkkel. Akkor egy XT Wings-et vettem, de nagyon hamar megváltam tőle. Később próbálkoztam, hogy vegyek S-LAB Sense-t, de akkor nem gyártották a nekem való méretben (48). Nagyon sokáig minimál cipőkben futottam, jelenleg is több olyan cipőt használok. Évekig nem próbálkoztam Salomon cipőkkel, de most indultunk a Lemkowyna trail-re Lengyelországba és kellett valami sárcipő. Én nem nagyon szerettem volna másik cipőt venni, de Fatima kicsit kutakodott és kinézett nekem egy Salomon Speedcross Pro 2 terepfutó cipőt.

02 nov. 2017 Hozzászólás: Hozzászólás   Szűcs István
A Piros 85 céljában, minden lábprobléma nélkül a Salomon Speedcross Pro cipővel A Piros 85 céljában, minden lábprobléma nélkül a Salomon Speedcross Pro cipővel Foto: Piros 85

Az indulás előtt tudtam meg, hogy megrendelte és Budapesten kell majd átvennem utazás közben. A cipőt próba nélkül, gyorsan átvettem, de mivel nem igazán szerettem a Salomon cipőket, nem igazán repestem az örömtől. A versenyre persze vittem a jól bevált cipőmet is. A szálláson felpróbáltam, de elsőre nem tetszett. A hossza rendben volt, de furcsán fogta a lábam. A verseny előtti napon kimentünk terepre átmozgatni, mindössze 5 km-t.

A cipő még mindig furcsa volt, de a sárban nagyon jól kapaszkodott. Ezután olyat csináltam, amit nem igazán szoktak ajánlani. Elindultam az új cipőben a Lemkowyna Ultratrail 48 km-es versenyén.

A cikk folytatódik a hirdetés után...

A 18. km-nél lévő frissítőre azért elküldtem a régi cipőmet arra az esetre, ha valami nem lenne jó, de aztán menet közben mégsem cseréltem :-) A 48 km végére kicsit éreztem a sarkamnál némi dörzsölődést, de nem lett semmi bajom, nem kezdte meg egyik körmöm sem. Ezután a következő versenyig nem is használtam.

A következő viszont a Piros 85 ultrafutó verseny volt. Előtte napon esett az eső, ezért a Salomonra esett megint a választásom. Nagyon jó döntés volt!

Salomon Speedcross Pro talp

A terepen végig nagyon jól kapaszkodott, a nyálkás részeken is magabiztosan tudtam döngetni, de a száraz részeken sem okozott gondot a magas talpminta. A 85 km végére egy ujjamon volt egy vízhólyag, de a szokásos körömproblémák nem jelentkeztek.

A cipő nagy meglepetés volt nekem több szempontból is. A márkában kellemesen csalódtam. Elsőre kényelmetlennek tűnő cipő nagyon jól bevált úgy is, hogy rövideket szinte nem is futottam benne.

A bütykök miatt jól kapaszkodik. A talpa elég merev, ezért a köveken sem bántja a talpat, viszont nem csúszott a nedves felületen sem. Először féltem a 10 mm-es drop-tól, de a félelmem alaptalannak tűnt. Hosszú távon sem volt semmi problémám sem a bokámmal, sem a lábfejemmel. A fűzőrendszere nagyon praktikus, az kimondottan tetszett, hogy a cipő nyelve nem tud elmozdulni oldalra.

Salomon Speedcross Pro

Télen a tartós teszt következik.

A cipő hivatalos weboldala: www.salomon.com/us/product/speedcross-pro-2

Korábbi tesztünk a cipő első változatáról itt olvasható Salomon Speedcross PRO, a legendás terepfutó cipő erőteljesebb rokona

Edzések, edzéstervek: www.triatlonedzo.hu | Edzés cégeknek: www.cegedzes.hu

Utoljára frissítve: csütörtök, 02 november 2017 12:05

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Top Tweets

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk