Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x

9bar energiaszelet, bio sporttáplálék - egészség és teljesítmény

9bar, energiaszelet, bio, sporttáplálék, egészség, teljesítmény, mák, kender, tökmagA X2S újabb egészséges energiaszelettel tett kisérletet, amelyet nemcsak a sportolók és az outdoor eseményeken résztvevők, hanem a bárki bármikor fogyaszhat, hiszen olyan "hétköznapi" összetevőkből áll, amelyek nap mint nap részei lehetnek az étkezésnek. A titok az összeállításban és a hozzáállásban van: a 9BAR szeletek csak az egészséges táplálkozást tartják szem előtt, mégis fantasztikus sport kiegészítők!
10 aug. 2010 Hozzászólás: Hozzászólás  

 

Összetételük nagyon egyszerű: olajos magvak, méz, nádcukor, növényi margarin. Mégis mi az, ami miatt ajánljuk? Nézzük kicsit részletesebben!

A szeletek elsődleges összetevői az olajos magvak, ezek közül is azok, amelyek sportoláshoz és erőkifejtéshez hosszútávon is javasoltak: tökmag, napraforgómag, szezámmag, mák. Ezenkívül tartalmazza a szokatlan, de nagyon kedvező éllettani hatásokkal bíró kendermagot!

Méz és nyers nádcukor.

A tökmagos szelet kivételével karob (szentjánoskenyérmag) bevonat borítja a szeleteket.

Az összetevőkről külön cikkben írunk részletesen, itt csak annyit említünk meg, hogy a mák az egyik legfontosabb fehérje - vas - magnézium - kálcium forrás, számos nyomelemet és vitamint tartalmaz ("tökéletes sporttáplálék"), a tökmag pedig zsírsavaival segítei a szervezetet. Minden összetevő alapvető forrása az egészséges életmódnak.

A méz számos előnyéről nem is kell említést tenni.

A karob (szentjánoskenyérmag) pedig a kakaó egészséges és sport szempontból sokkal kedvezőbb kiváltója.

A szeletek fogyasztása segíti a rövidtávú és a hosszútávú energiafelvételt (ezért óvatosan is kell bánni velük, egy szelet elfogysztása nem is biztos, hogy szükséges egy alkalommal, sportolás ajánlott 2 részletben fogysztani).

Amit nem tartalmaznak a szeletek:

 • tojás
 • tejtermék, tejszármazék
 • glutén
 • élesztő
 • tartosítóanyagok
 • színezőanyagok
 • mesterséges anyagok

 

9bar, energiaszelet, bio, sporttáplálék, egészség, teljesítmény, mák, kender, tökmagAmit tartalmaznak (100 gr - egy szelet 50 gr):

 • energia 555 kCal
 • fehérje 18,3 gr
 • szénhidrát 29,2 gr
 • Omega 3 zsírsav 0,6 gr
 • Omega 6 zsírsav 12,8 gr
 • rost 5,2 gr

Egyes szeletek tartalma ettől kis mértékben eltérhet az összetevők függvényében, de a lényeges alkotó elemek és arányok nem változnak: az igénybevett szervezet számára tökéletes hosszútávú energia utánóptlást biztosítanak, könnyen kezelhetőek, könnyen emészthetőek és nem utolsó sorban finomak.

Meleg időben a Pumpkin (tökmagos) szelet fogysztása javasolt sportolás közben, hiszen a többin lévő karob réteg megolvadhat, ami a szelet fogysztását nehezebbé teheti.

A 9BAR szeletek támogatott atlétái elsősorban ultraversenyzők, extrém távokat teljesítő sportolók, de olimpikon kerékpáros is van az élsportolók között.

9bar, energiaszelet, bio, sporttáplálék, egészség, teljesítmény, mák, kender, tökmagNéhány név:

Jen Salter - ultrafutó, triatlonista. A Maraton des Sables szakaszgyőztese, összetett 3. helyezett, a legjobb eredményt elérő angol hosszútávfutónő.

Neil Bryant, David Miles és Mark Cockbain - mindhárman Anglia legjobb hosszútávú terepfutói között szerepelnek, útvonalcsúccsal futották kerezstül a szigetet (860 mérföld 2 hét alatt).

Nick Dunn - korosztályos triatlon világb ajnok és rövidtávú terepfutó specialista.

Ed Clancy - pályakerékpáros, többszörös csúcstartó, olimpikon.

9BAR honlap

Hazai forgalmazó - Swynford kft.

A szeletek számos X2S versenyen elérhetőek lesznek a közeljövőben!

 

 

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Top Tweets

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474