Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x

Teszt: SUUNTO AMBIT outdoor multisport órának álcázott fedélzeti számítógép (+videó)

Az Ambit már megjelenésekor legenda volt, hála a jól felépített marketingnek, amely nemcsak az eszköz - hiszen órának nevezni már nem is lehet - értékeit emelte ki, hanem igazi világsztárokat vonultatott fel a kampányban. Nem az ismert "celeb" sztárokat, hanem az igazán extrém figurákat (Ueli Steckl, Jonathan Wyatt, Conrad Stolz, Javier Gomez). Megvizsgáltuk, mit takar a marketing, mi a valóság.

Suunto, Ambit, multisport, outdoor, tereptriatlon, X2S, terepfutás, pulzus, GPS, MovesCount

Az sporteszköz - hiszen órának nevezni már-már szemtelenség - első ránézésre erőt és magabiztosságot sugall. A csomagolás egyszerű, visszafogott, semmi cicoma, semmi feltünősködés. A csomag kibpntása után percek alatt működésbe lehet hozni az AMBIT-ot, hiszen a mellékelt kábellel vagy USB porton számítógépről, vagy egy szintén mellékelt adepterrel konnektorból tölthető fel. Töltés közben már az első beállításokat fekiínálja a rendszer, az alapadatok rögzítésen gyorsan túl lehetünk.

01 febr. 2013 Hozzászólás: Hozzászólás  

 

A számítógépes kapcsolatnak van egy előnye (ezt természetesen nem kell azonnal kihasználni): kapcsolódhatunk a MovesCount weboldalra, ahol az edzéseket, az AMBIT beállításokat és a közössségi információcserét is elintézhetjük, ameddig az akkuk csurig telnek energiával.

Az első alkalommal a feltöltés után pillanatok alat használatba vehető, indulhat az akció! A nem személyes alapbeállítások általánosan jól használhatóak, a képernyők összállítása és megjelenése logikus, áttekinthető. Ezeket ráadásul gyorsan tudjuk szerkeszteni a számítógépes felületen. A pulzusmérő öv és az óra kapcsolata pillanatok alatt megtörténik, első alkalommal össze kell kötni ("pairing") őket.

A GPS jeleket gyorsan megtalálta szinte minden alkalommal, zárt helyeken (szoba, spotcsarnok) tartott sokáig a keresés. Jelet terepen nem veszett az AMBIT! Amennyiben a GPS mégsincsen meg, akkor is el tudjuk kezdni a mérést, majd menet közbe újra keresni a műholdas jeleket.

Edzés, versenyzés közben használata egyszerű, megától értetődő. Nem minden funkciónál, de a legtöbbnél. Vannak olyan lehetőségek, amelyeket nem dokumentáltak és használatuk sem egyértelmű, de ezek száma csekély - lehet, hogy valaki könnyebben megtalálja ezeket, mint a tesztelők.

 

További hasznos videók a használathoz >>>

 

SUUNTO AMBIT beszerzés

Trexpert
Suuntoorak

 

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Top Tweets

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk