Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x
2024. március 28. Csütörtök  Ma Gedeon, Johanna és Hanna napja van.  

Magyar terepfutók a masters világbajnokságon

  • Állapot: Archív
hegyifutó, terepfutó, trail, MAHFUSZ, világbajnokság, Gerlei, X2S13. alkalommal rendezik meg a Masters Hegyifutó Világbajnokságot. 2013.augusztus 31-én Csehországban három magyar sportolóért is szoríthatunk. A hazaiaktól jó eredményeket remélünk,bízva abban, hogy sikerül megismételniük Gerlei Tamás 2010-es sikerét, aki akkor az M40-es korosztályban világbajnok lett. Sajnos ő most nem tud rajthoz állni, de követői szintén esélyesek.

A Masters/Veterán Hegyifutó Világbajnokságon 5 évenkénti korcsoportokban értékelik a versenyzőket. Sági József(VISE-VÁC), az M40-es korosztályban fog versenyezni, míg Somogyi Károly (IKARUS BSE) és Nagy Róbert (Ózdi Teknőc Futóklub) az M45-ben futnak majd.

25 aug. 2013 Hozzászólás: Hozzászólás  

Hegyifutóból Olimpiai és Világbajnok maratonfutó

A 2012-ben Londonban megrendezett Olimpián, nagy meglepetésre, az ugandai Stephen Kiprotich lett az olimpiai bajnok, sőt Moszkvában világbajnoki címet is szerzett maraton futásban. Kiprotich 2010-ben még hegyifutó világbajnokságon indult Szlovéniában, ott 5. helyezést ért el.

Ebből is látszik, hogy van átfedés a két szakág között, és aki hegyen erős az kamatoztatni tudja az utcai futásban is még a legmagasabb szinten is!

A 8,6 kilométer hosszú pályán 650 méter szintkülönbséggel kell Sági Józseféknek megküzdeni. A VISE-VÁC versenyzője úgy nyilatkozott, hogy mivel most indul először Masters Hegyifutó VB-n, a mezőny összetétele számára ismeretlen, csak előző évi eredmények alapján tudja kategorizálni a mezőnyt.

Az indulók névsorát és természetesen saját fizikai és egészségügyi állapotát értékelve magát az első 15-20 fő közé sorolná. Az eredményt az adott napi fizikai állapot és esetlegesen a pálya "meglepetései" mindenképpen befolyásolhatják. Bízzunk abban, hogy a magyar versenyzőket segítik majd a külső körülmények és sikeresen szerepelnek majd Csehországban.

Forrás: MAHFUSZ

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Top Tweets

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk

 

A figyelmedbe ajánljuk...