Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x
2024. március 28. Csütörtök  Ma Gedeon, Johanna és Hanna napja van.  

A Magyar Sport Napján kitüntették Vanek Ákost

  • Állapot: Aktuális

Kásler Miklós emberi erőforrás miniszter kedden átadta a Magyar Sport Napja alkalmából megítélt idei kitüntetéseket. A kiemelkedő sportteljesítményt nyújtó sportolók részére, valamint életmű elismerésére adományozható Csík Ferenc-díjban részesült Görbicz Anita, Vanek Ákos és Engelhardt Katalin.

03 júl. 2021 Hozzászólás: Hozzászólás   triatlon.hu
A Magyar Sport Napján kitüntették Vanek Ákost Foto: MTI

Vanek Ákos 1984-ben született Budapesten. Úszóként kezdte sportpályafutását, majd 13 éves kora óta triatlonozott. Elit versenyzőként, elsősorban a Világbajnoki Széria futamokon, Világkupákon és a Francia GP versenyein állt rajthoz. 2011-ben a Tiszaújvárosi Világkupán 3. helyezést ért el, mely több mint 10 év után az első Magyar dobogós helyezés volt. Mix Váltóban tagja volt a 2014-ben világbajnoki 3. helyet szerző csapatnak. 2011-ben és 2012-ben az Év férfi triatlon versenyzőjének választották. Civil pályáján a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Vizuális kommunikáció szakán szerezett diplomát 2013-ban.

Megnyitójában Kásler Miklós kiemelte: a sport a nemzeti identitás része lett Magyarországon, és olyan időszakokban, amikor a nemzet önkifejezésének különböző akadályai voltak, akkor a nemzet együvé tartozását a sportolók mutatták fel a magyar nemzetnek és a nagyvilágnak is.

A cikk folytatódik a hirdetés után...

Gyerekkoromban hol Papp Laci szerettem volna lenni, hol Gerevich, hol Balczó András, és folytathatnám a sort. Ha visszatekint az ember a magyar sport történetére, nemcsak az eredmények imponálók, hanem rendkívül imponálók azok a személyiségek, akik a magyarságot képviselték. Amikor önöket köszöntöm a magyar sport napján, önök az elődeik nyomdokába léptek, és ahogy nekünk az önök elődei példaképeink voltak, úgy önök is példaképek a jelenlegi, következő generációnak, és az egymást követő generációknak. Köszönöm a magyar nemzet és a kormány nevében az önök teljesítményét, de az edzőik teljesítményét is, és mindenkinek a segítségét, akik az önök sikereihez hozzájárultak" – mondta.

Kásler Miklós kiemelte, a versenysport pozicionál egy országot a nagyvilágban.

Befolyásolja azt, hogy miként gondolnak a többi ország nemzetei arra a sportnemzetre, amelyet önök és én is képviselünk. Elmondanám, hogy felelős japán emberrel tárgyaltam Tokióban, és megkérdezte, hogy a magyar tudomány mire képes. Én azt mondtam, hogy 17 Nobel-díjunk van. Ő megkérdezte a tanácsadóját, majd azt mondta, hogy Japánnak 22. Igen, válaszoltam, csakhogy mi tízmillióan vagyunk, ők meg legalább tízszer annyian. És hogy legyen hab a tortán, mondom neki, hogy az ifjú koromat mindig azzal az eredménnyel töltöttem el, hogy az olimpiákon Magyarország és Japán az ötödik vagy a hatodik. Mondanom sem kell, hogy ez a tény a tárgyalásokat nemcsak megkönnyítette, hanem fel is gyorsította" – fogalmazott Kásler Miklós, aki Sárfalvi Péter sportlétesítményekért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkárral adta át a kitüntetéseket.

Idén a kiemelkedő edzői tevékenység és jelentős nevelő-oktató munka, valamint életmű elismerésére edzők, továbbá a kiemelkedő teljesítményt elérő sportolókat felkészítő sportszakemberek részére adományozható Bay Béla-díjban részesült Kovácshegyi Ferenc, Gáspár István és Ludvigh Zoltán. A kiemelkedő sportteljesítményt nyújtó sportolók részére, valamint életmű elismerésére adományozható Csík Ferenc-díjban részesült Görbicz Anita, Vanek Ákos és Engelhardt Katalin.

Forrás: triatlon.hu 

Utoljára frissítve: hétfő, 05 július 2021 09:08

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Top Tweets

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk

 

A figyelmedbe ajánljuk...