Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x

Vas Blanka újra a Cyclo-cross TOP5-ben, megszakadt a világbajnok Fem van Empel elképesztő sorozata (+videó) Kiemelt

  • Állapot: Aktuális

Puck Pieterse nyerte a gavere-i cyclocross-világkupát. A holland bajnok a rajttól kezdve nagyon erősen versenyzett, és végül magabiztos szólóval győzött. Mögötte a világbajnok Fem van Empel lett a második, aki január óta veretlen volt, 15-ből 15 versenygyőzelem után kapott ki most ismét. Vas Blanka nagyon biztatóan versenyzett, és 2:18-as hátránnyal az 5. helyen zárt.

28 dec. 2023 Hozzászólás: Hozzászólás  
Vas Blanka újra a Cyclo-cross TOP5-ben, megszakadt a világbajnok Fem van Empel elképesztő sorozata (+videó) Foto: UCI / Reuters

Karácsony második napján a belgiumi Gaverében folytatódott a 2023-2024-es Cyclo-cross világkupa-sorozat. A viadal nyomvonala egyébként is a technikásabbak közé tartozik, amire most még bőven rátett a saras közeg. A széria tizedik fordulójában csak az elit nők és férfiak voltak érdekeltek.

Ezúttal egyetlen nagy név sem hiányzott a hölgyek ötkörös futamának rajtjából, amelyet a Puck Pieterse (Fenix-Deceuninck), Fem van Empel (Team Jumbo-Visma), Ceylin del Carmen Alvarado (Alpecin-Deceuninck) és Lucinda Brand (Baloise Trek Lions) alkotta kvartett kapott el nagyon jól, de a magyar bajnok Vas Kata Blanka (Team SD Worx) sem volt sokkal lemaradva mögöttük.

Pieterse nem sokat teketóriázott, viszonylag hamar támadást indított, vele ekkor csak Alvarado tudta tartani a lépést, de ő is csak ímmel-ámmal. Eközben Vas Blanka a hatodik hely környékére jött fel, míg az utolsó köre fordulva már ötödik volt.

Puck Pieterse túl nagy előnyt nem tudott ugyan felépíteni, de végül így is magabiztosan nyerte meg a versenyt, ezzel első komoly sikerét aratva ebben a terepkerékpáros szezonban. A második helyért nagy csata dúlt Alvarado és van Empel között, utóbbi sikerével, bár a tavalyi idényt is idevéve ezzel megszakadt a világbajnok tizenhat győzelmet számláló győzelmi szériája.

Results powered by FirstCycling.com

Forrás: velo.hu 

Utoljára frissítve: csütörtök, 28 december 2023 00:54

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Top Tweets

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk