Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x
2024. május 26. Vasárnap  Ma Fülöp és Evelin napja van.  

Nagy Katalin idén is győzött a Spartathlon ultramaratonon (+videó) Kiemelt

  • Állapot: Aktuális

Nagy Katalin másodjára nyerte meg a 246 kilométeres Spartathlon ultrafutást. A tavaly is nyerő futó sokáig az abszolút első helyért is versenyben volt, csak három férfi tudta megelőzni az Athén és Spárta között rendezett ultramaratonon. Maráz Zsuzsanna is nagyot futott, a nők között a harmadik helyet szerezte meg.

01 okt. 2016 Hozzászólás: Hozzászólás   index.hu
Nagy Katalin idén is győzött a Spartathlon ultramaratonon (+videó) Foto: Nagy Katalin archív

Az idei Spartathlon a szokásoknak megfelelően pénteken reggel hatkor rajtolt el. Az amerikai színekben versenyző Nagy jól bekezdett, 3 óra 22 percet futott az első maratonnyi távon, 42,2 kilométeren. Ezzel első helyen is állt a nőknél. Másodikként, 13 perces hátrányban Maráz Zsuzsanna futott ekkor.

Nagy ezután is elképesztő iramot diktált, 80 kilométernél, Korinthosznál már csak egy férfi, Radek Brunner futott előtte. Nagy részideje fél órával jobb volt, mint tavaly, amikor pályacsúcsot ment. Maráz ekkor még tartotta a második helyet, de később az amerikai Pam Smith leelőzte.

Nemeánál, 123 kilométer után is változatlan volt az állás, Brunner volt elöl, Nagy nyolc perccel mögött a második. A női verseny eldőlni látszott, Nagynak közel egyórás előnye volt Smith-szel szemben, Maráz még 14 perccel később harmadikként haladt át az ellenőrzőponton. Az ő pozíciója is biztosnak tűnt.

A cikk folytatódik a hirdetés után...

A következő 30 kilométeren Nagy egyre közelebb került Brunnerhez, rövid időre az élre is állt, de nem tudott ott maradni, sőt a közel húszperces hátrányt ledolgozó Andzrej Radzikowski vette át tartósan a vezetést. Nagy éjszaka nem tudta tartani az erős tempóját, visszacsúszott abszolútban a negyedik helyre, de a nők között biztosan vezetett.

A kérdés már csak az volt, megtudja-e javítani a női pályacsúcsot. Ez végül nem jött össze neki, mert lábfájdalmai miatt a táv végén már nehezen haladt, de 25 óra 23 perc 52 másodperces ideje, így is minden idők második legjobb női eredménye. Az első is az övé.

Hogy a női ultrafutás a magyarok terepe, azt Maráz Zsuzsanna is bizonyította, 27:45:42-es idővel a harmadik lett.

A Spartathlon a lengyel Radzikowski nyerte 23 óra 2 perc 23 másodperces idővel, másodikként, 34 perccel később az olasz Marco Bonifiglio futott be a spártai célba. Harmadik a cseh Radek lett.

A cikk folytatódik a hirdetés után...

A Spartathlon idei magyar induló

Nagy Katalin, Löw András, Szabó Béla, Simonyi Balázs, Maráz Zsuzsanna, Márkus István, Vojnic Zelic Igor, Veress Béla, Szabó Zoltán, Kolluti Margit, Jeszenszky Péter, Sipos József, Török-Ilyés László, Vaczkó Zsolt ZoltánSpartathlon - index.hu

A Spartathlonon negyedszer futó Simonyi Balázs dokumentumfilmet is készített a klasszikus ultramaratonról. Az Ultra című filmet az HBO és az HBO Go fogja bemutatni 2017-ben. Az előzetest már meg is lehet nézni.

Forrás:  index.hu | Fotó: Nagy Kata archív 

Utoljára frissítve: szombat, 01 október 2016 19:53

Média

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk