Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x
2024. május 26. Vasárnap  Ma Fülöp és Evelin napja van.  

A Spartathlon belülről - interjú Nagy Katalin ultrafutóval Kiemelt

  • Állapot: Aktuális

Nagy Katalin újabb bravúros Spartathlon győzelme talán nem váratlan az ultrafutást követőknek - de az, hogy összetettben is vezetett egy darabig, az, hogy fantasztikus tempót futott mégis sokaknak volt meglepő. Ennek a hátteréről kérdeztük Katit, aki a tőle megszokott gyorsasággal és közvetlenséggel válaszolt (korábbi interjúnk:Interjú Nagy Katalin ultramaraton futóval, többszörös csúcstartóval).

21 okt. 2016 Hozzászólás: Hozzászólás  
A Spartathlon belülről - interjú Nagy Katalin ultrafutóval Foto: Archív

Gratulálunk a Spartathlonon elért hihetetlen eredményedhez! A sport mellett szeretnénk pár személyesebb kérdést is feltenni.

Röviden elmesélnéd, hogy az idei Spartathlon miben volt más, mint korábban?

Az idei Spartathlonom volt a legkeményebb. Tavasszal lesérültem így az edzésben kimaradt majd 3 hónap. A verseny előtt sikerült kicsit felpörögnöm, de ereztem, hogy a tavalyi formámtól el vagyok maradva. Fejben sem voltam stabil, nem tudtam mire leszek képes.

Az eddigi sikereid után, mi motivál a folytatáshoz, mi a célod sportolóként az életben? Hosszú távra tervezel, vagy inkább közelebbi célokat tűzöl magad elé?

Vannak terveim a jövőre nézve, célok amit meg el szeretnek érni. Most ez motivál. Szeretnem magamból a maximumot kihozni. Szerintem meg nem tartok ott. A tervem az ha aszfalton kihoztam magamból mindent, szeretnek terepversenyeken is indulni. Persze ez meg sok mindentől függ.

Akár sport közben, akár a hétköznapi életben miből merítesz erőt, ha elfogy, ha kimerülsz? Szokott megtörni a lendületed?

Sok mindenből tudok motivációt meríteni. Elég egy mondat, egy mosoly, akar egy apró jel. Mindig ott lebeg a szemem előtt a következő cél, amíg ez így van könnyű magamat tovább lendíteni. Persze van úgy hogy elfáradok, megtörik a lendület de mindig van miből vagy kiből erőt merítenem a folytatáshoz.

A Spartathlonon meglepted az embereket az első maratoni részidőddel. Ez tervezett volt, vagy a pillanat hozta?

Nem volt tervezett, magamat is megleptem.

Hogy tettél szert ekkora kitartásra? Mivel foglalod el magadat hosszú órákon át, miközben futsz? Külön edzed magad a monotonitás elviselésére?

Mindig is küzdő típus voltam, mar gyerekként is. Úgy érzem ez az évek során csak fokozódott. Az életemben is szeretem a monotonitást, az állandóságot. Nem gondolom, hogy egy 24 órás futás monoton lenne. Fejben tökéletesen lefoglalom magam es van úgy hogy órákra teljesen kikapcsolok.

 

A cikk folytatódik a hirdetés után...

 

Ilyen eredmények mellé már komoly szponzorok is fel szoktak tűnni a láthatáron. Főleg az USA-ban, ahol élsz, ahol sportolsz. Neked hogyan alakult az életed a sikerek hatására a szponzorokkal kapcsolatban?

Úgy gondolom , hogy meg az USA-ban sincs elegendő támogatása az ultrafutásnak, legtöbben is dolgoznak a sport mellett a megélhetésért. Igen, vannak szponzoraim akik támogatnak, leginkább ruhával es sporteszközökkel.

Teljesítményeddel akarva, akaratlanul példát mutatsz felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt. Hogyan látod a hétköznapi életben a sport szerepét, a mozgás fontosságát? Szerinted hogyan tudsz segíteni másoknak a példáddal, a kitartásoddal? Mit gondolsz a gyermekek sportoltatásáról, sportolásáról?

Talán kicsit közhely, de igaz, hogy a sport által teljesebb lesz az életünk. Testi, lelki es mentális szinten is pozitív hatásai vannak. Fontosnak tartom, hogy a gyerekeket is minél korábban a mozgásra kell szoktatni . En 5 eves voltam mikor a szüleim először levittek az uszodába, 6 évig úsztam. Igaz , nem úszó lett belőlem, de a sportot, a mozgást egy életre megszerettem.

 

Edzések, edzéstervek: www.triatlonedzo.hu | Edzés cégeknek: www.cegedzes.hu

 

Utoljára frissítve: péntek, 21 október 2016 13:32

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk