Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x
2024. március 28. Csütörtök  Ma Gedeon, Johanna és Hanna napja van.  

Túlsúlyos a magyarok többsége, mégis keveset mozog

Ideális...?A magyarok 56 százaléka tartja magát túlsúlyosnak, közülük 18 százalék próbálkozik fogyókúrával, ami Európában messze a legalacsonyabb arány - tárta fel a Nielsen piackutató vállalat 52 országban - köztük Magyarországon - végzett felmérése.
27 febr. 2009 Hozzászólás: Hozzászólás  

 

Ötszáz magyart kérdeztek meg interneten, a válaszokból kiderült, hogy a fogyókúrázók 16 százaléka próbálkozik diétás tablettákkal és italkeverékekkel, miközben hasonló körben az európai átlag 6 százalék. Az orvos által felírt gyógyszer viszonylag kedvelt és ismert eszköz a diétázók között, mert a megkérdezettek 7 százaléka említi, míg földrészünk átlaga 3 százalék.

Váradi Tibor: Az egészséges életmód alapjaiEz a füzet a természetes étrend kialakításában nyújt hasznos segítséget, és vizsgálja a különféle táplálékok hatásait. Ezek megértését táblázatok könnyítik meg. Utat mutat az Egész-séges élet, a tisztulás felé; segít az életmódváltásban. Kívánjuk minden olvasónak, hogy találja meg újra elveszett Egészségét, a harmóniát élete minden területén.

  • A természetes életmódnak megfelelő táplálkozás tizenkét aranyszabálya
  • A nyers növényi étrend előnyei
  • Hús-huss
  • Áttérés a természetes táplálékokra, életmódra
  • Az ember növényevő?!
  • Tej: élet, erő, egészség?
  • Cukor: édes méreg A finomított cukor fogyasztásának következményei
  • Vitaminok és nyomelemek
  • Egészséges táplálkozás és lelki egyensúly
  • Egészséges táplálkozás a sav-bázis egyensúly alapján
  • Tisztítókúrák
  • Gyógyító böjt

Az egészségesebben étkezni kívánó magyarok közül legtöbben a csokoládé, a cukor és a zsíros ételek fogyasztását korlátozzák. A diéták népszerű formája, hogy ugyanazt eszik a megkérdezettek, csak kevesebbet, mint eddig. Sokan esküsznek a frissebb, kevésbé feldolgozott élelmiszerek vásárlására. Az Atkins-diéta ismert, de csak a megkérdezettek 2-3 százaléka választotta ezt, mint követendő módszert - derül ki az amerikai piackutató, információs és médiavállalatnak a felméréséből. Bár saját elmondásuk szerint a magyarok 93 százaléka végez testmozgást, a magyarok általában ritkán mozognak. Minden harmadik szokott sétálni, minden tizedik tornászni. A futók vagy kocogók aránya 8, a csapatsportot űzőké és az aerobikozóké 6-6 százalék. Az úszást, jógát, teniszezést, pingpongozást, tollaslabdázást és a squash-t 4-4 százalék nevezte meg.

A nemzetközi kitekintésben jelentősen túlsúlyosnak a spanyolok, a hollandok és a belgák mondták magukat. A megkérdezés időpontjában a legtöbb fogyókúrázót Görögországban, Franciaországban, Írországban és Spanyolországban tárta fel a kutatás. Azok közül, akik diétáznak, 68 százalékuk a csokoládéról és a cukorról mond le.

Sportolni leggyakrabban a dánok, a svédek és az írek szoktak. Sétálni leginkább az írek, a finnek és az angolok mennek. A futás a németek, a dánok és az olaszok körében a legkedveltebb. A tornát legnagyobb arányban a norvégok, a hollandok és portugálok szeretik. Úszásban a csehek és a németek vezetnek, aerobikban a lengyelek vezetnek a csehek és a magyarok előtt.

A Nielsen online megkérdezéssel készült felmérése a testsúlyról és a fogyókúrázásról a világon a legnagyobb ilyen jellegű kutatás: 2008 őszén öt világrész 52 országában, 26 200 rendszeres internetezőt kérdeztek meg, Magyarországon 500-at.

Forrás: hvg.hu

 


Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Top Tweets

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk