Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x
2024. március 28. Csütörtök  Ma Gedeon, Johanna és Hanna napja van.  

A párkapcsolatról

PárokA válások ma már gyakoribbak, mit egyes betegségek. Az emberek több mint fele legalább egyszer elválik, de van, aki ezt hobbiként űzi. Most arról próbálunk meg elgondolkodni, hogy mi a titka a jó párkapcsolatnak, következő cikkünkben pedig a kapcsolatok javításáról esik szó.
13 jan. 2009 Hozzászólás: Hozzászólás  

Amikor megismerjük életünk aktuális életre szóló szerelmét, mindig abban a hitben ringatjuk magunkat, hogy megvan, ez az, ő az, akire vártam, ő majd minden vágyamat beteljesíti. Ebben a játszmában máris két bukta van. Miért gondoljuk, hogy az, amit elképzelünk az ideális nőről, férfiről, megfelel annak a képnek, aki valóban a párom lehetne? Sokszor az alapján döntünk, hogy kit szeretnénk, ami első pillantásra célszerű: legyen jó állása, legyen szép, legyen klassz lakása stb...

Ezeket természetesen csak ritkán fogalmazzuk meg magunkban, de tegyük fel a kérdést egyszer: Melyik pasi vonzz minket egyből? Mivel lehet minket azonnal levenni a lábunkról? A szép szemekkel, a szép szavakkal, a sok pénz látszatával? Ehhez némi őszinteségre lesz szükségünk, de nyugodjunk meg!!! Nem vagyunk e témában magányosak! Ha az emberek többsége nem ugyanilyen kritériumok alapján választana párt, nem lenne ennyi gallyra ment párkapcsolat. Tehát üljünk le egyszer és bátran nézzünk szembe a kérdéssel, milyen pasi/nő volt legtöbbször az életünkben? Miben hasonlítanak? Mi a közös pont, vagy pontok? Ha ezt megtaláljuk, akkor a nehezén már túl is vagyunk.

Egyszer csak kénytelenek vagyunk szembesülni a ténnyel, hogy valami ismeretlen oknál fogva ez a remek érzés, ami minden alkalommal ha szerelembe esünk utolér bennünket, minden alkalommal újra el is múlik. Pedig az összes Romána regény azzal végződik, hogy ...És boldogan éltek, amíg meg nem haltak...” Ez miért pont miránk nem bír igaz lenni? - gondoljuk. Pedig ha kissé jobban megfigyeljük ezt a sort, a kutya nem beszélt arról, hogy hőseink lángolva szerelmesek még 25 év múlva is, akárcsak a legelején. Nem. Csak annyit mond a fáma, hogy életük végéig boldogan éltek. És itt van a kutya elásva.

Párban vagy egyedül?Boldogan élni. Ez lenne ugyebár a végállomás. Csakhogy mit is jelent számunkra a boldogság? Mert ha egy permanens lebegést a nagy jóban, erőfeszítések, és kompromisszumok nélkül, akkor azt drognak hívják nem párkapcsolatnak. Tetszik nekünk vagy nem tetszik a párkapcsolatban két ember van jelen, elvileg szabadon, és ez bizony azt jelenti, hogy két egymástól esetleg eltérő akarat, érzelem, gondolat van jelen egy időben.

Ez lehet jó és lehet rossz. De akár jó akár rossz, azt vegyük észre, hogy mindig magunkhoz képest gondoljuk jónak vagy rossznak. Vagyis a saját megéléseink, eddigi tapasztalataink, rögzült szokásaink, programjaink fogják nekünk megmondani, hogy az adott helyzetben jól, vagy rosszul érezzük magunkat. Ez egészen egyszerűen nem függ attól, hogy a másik ember mit gondol, mond vagy tesz.

Mindez némileg kilátástalanná teheti a dolgokat, ha felszínesen vizsgáljuk. Ha mindig elmúlik a szerelem, akkor minek törnénk magunkat, hogy megőrizzük? Meg sem próbáljuk. Ha elmúlik, hát majd jön másik. És bizton számíthatunk rá, hogy jön is.

Mi lehet a megoldás? Megpróbálhatjuk esetleg elképzelni a következőt: Tegyük fel, hogy az érzés, amely olyan gyönyörű, olyan hatalmas és mindent legyőző, a szerelem, egy ajándék. Valami fura csoda folytán ez az érzés a kapcsolat elején egy ajándéka a sorsnak, nem csak azért, hogy ráismerjünk arra, akivel dolgunk van, hanem azért is, hogy megmutassák nekünk, hogy lehet valakit teljesen feltételek nélkül, valóban önzetlenül szeretni. Úgy is mondhatjuk, hogy a szerelem vakká tesz, de fura módon csak a rosszat nem látjuk. Különös, áldott vakság ez, amikor a szeretett lénynek csakis a jó tulajdonságait vesszük észre és a rosszak ugyanúgy ott vannak bár, mi ezekkel együtt is tökéletesnek látjuk.

A cikk folytatása: principi.hu

 

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Top Tweets

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk