Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x

Jacob Simonsen beállította babakocsis félmaraton világrekordját Kiemelt

  • Állapot: Aktuális

Jacob Sommer Simonsen a dán maraton bajnok úgy döntött, fiával, Viggóval együtt lefutja az Aarhus városi félmaratont, amelyet 2022-ben megnyert, mivel egy váratlan családi probléma miatt nem volt segítsége a gyerekvigyázásban. Simonsen 1:08:04-et futott, ezzel 34 másodperccel javította meg a korábban honfitársa által felállított rekordot.

26 jún. 2023 Hozzászólás: Hozzászólás  
Jacob Simonsen beállította babakocsis félmaraton világrekordját Foto: runnersworld.com

A rajt nem is alakulhatott volna jobban, hiszen korábbi eredményeire tekintettel Simonsen babakocsiját tolva állhatott az első sorba rajtolni, ami nem megszokott egy ilyen versenyen.

„Nehéz az egyik karral tolni a kocsit, mert nem lehet természetes módon tudjunk futni, de nem baj, mindketten élveztük, ahogyan az edzéseken is.” – emlékszik vissza Jacob Simonsen.

Olyannyira, hogy a félmaraton 21 kilométerét egy óra, 8 perc és 4 másodperc alatt teljesítette. Összetettben ötödik lett, alig 1 perc 33 másodperccel lemaradva a győztestől! De a legjobb az volt, hogy előre eltervezett rekord döntés nélkül futotta meg a babakocsit tolás félmaratoni világrekordját. Hivatalosan is van ilyen kategória!

A cikk folytatódik a hirdetés után...

Cal Neff, aki 2:32:21 idővel tartja a Guinness-rekordot (férfi, egyedül, babakocsival lefutott maratonon) így nyilatkozott:

„Nagyszerű látni a futás, a futók fejlődését! Így lehet a fáklyát átadni egyik gyors apától a másiknak.”

Technikai info: Simonsen egy Thule babakocsival futott.

Tavaly a massachusettsi Ruben Sança megdöntötte a leggyorsabb mérföld Guinness-rekordját (4:32), miközben babakocsit tolt. Simonsen, mint minden futó, élvezi a jó sört – vagy többször is futás közben. Ő tartja a "sörmérföld" dán nemzeti rekordját is: 5:18.

Személyes megjegyzés: 1999-től kezdve a feleségemmel mi is futottunk mindkét fiammal edzéseken és versenyeken is. Egyik legszebb emlékünk a Crosskovácsi teljesítése (talán 2000 vagy 2001), ahol Ildi futott Timonnal, aki szinte végig aludta a kb. 8 km hosszú versenyt. Nem egyszerű terepen. Abban az évben több afrikai atléta is indult a versenyen és velük harcoltam, amatőr triatlonistaként nem sok eséllyel vettem fel velük a harcot, de a végén odajöttek gratulálni Ildinek!

Ma a fiaink felnőttek és szeretnek futni, sportolni, túrázni. Jól alszanak azóta is!

Forrás: runnersworld.com 

Utoljára frissítve: vasárnap, 16 július 2023 16:52

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Top Tweets

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk