Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x
2024. május 26. Vasárnap  Ma Fülöp és Evelin napja van.  

Richard Marcinko, a Seal Team Six alapítója Karácsonykor, 81 éves korában hunyt el Kiemelt

  • Állapot: Aktuális

A legendásan szókimondó "goromba pokróc", Richard Marcinko, 81 évesen halt meg december 25-én. Marcinko a különleges katonai alakulat, a Seal Team Six alapító parancsnokaként tette le névjegyét a katonai és terrorelhárítási történelemben. Számos sikeres akció után ez az elit csapat ütött rajta Oszama Bin Laden rejtekhelyén.

29 dec. 2021 Hozzászólás: Hozzászólás  
Richard Marcinko, a Seal Team Six alapítója Karácsonykor, 81 éves korában hunyt el Foto: CNN

A 70-es években a terrorizmus erősödésével merült fel komoly igény arra, hogy olyan speciális alakulatokat hozzanak létre, amelyek önállóan képesek a legszélsőségesebb körülmények között is hatékonyan harcolni a terroristák ellen. 

Marcinko kapta az egyik ilyen megbízást. A vietnami háború veteránjaként vezette a csoportot az első három évében, és több mint 30 érmet és dicséretet kapott az amerikai haditengerészetnél végzett pályafutása során. Közvetlen és durva vezetési stílusával hatalmas sikereket ért el, de (túl) gyakran került konfliktusba a feletteseivel. Leginkább azzal vádolták, hogy a Seal Team Six csapatnál meggondolatlan, rendetlen, "rosszfiús" kultúrát hozott létre és tartott életben.

A cikk folytatódik a hirdetés után...

A csatatéren elért sikerek után Marcinkónak a jogi küzdelmekben kellett részt vennie és rövid időre bebörtönözték, mert megtévesztette az Egyesült Államok kormányát. Ennek ellenére létfontosságú szerepet játszott Amerika terrorelhárító képességeinek fokozásában, a legfontosabb titkos katonai akciókban a XX. század végén.

Energiától kirobbanó és színes személyisége, amelyet a közönség a Rogue Warrior című önéletrajza alapján ismert meg segített megerősíteni a Seal Team Six helyét a katonai folklórban és a popkultúrában.

Forrás: bbc.com , people.com 

Utoljára frissítve: szerda, 29 december 2021 14:24

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk