Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x
2024. március 28. Csütörtök  Ma Gedeon, Johanna és Hanna napja van.  

Különleges tájfutó világbajnokság következik 2021-ben

  • Állapot: Aktuális

A 2021-es csehországi tájékozódási futó világbajnokságon pótolnak két versenyszámot az idén elmaradt tájfutó vb-ről. A döntés azért nagy horderejű, mert 2019-től kezdve elvált egymástól a sportág városi és erdei világbajnoksága: páratlan években az erdei (közép- és hosszútávú), páros esztendőkben pedig a városi (rövidtávú) versenyszámokra kerül sor. A jövő évi erdei világbajnokság programját tehát városi futamokkal bővítik ki, ami komoly feladatot ró a rendezőkre.

29 jún. 2020 Hozzászólás: Hozzászólás  
Weiler Virág Weiler Virág Foto: NVSZ

Az idei, dániai lett volna a tájékozódási futás történelmében az első olyan világbajnokság, amelyen csak városi versenyszámokat rendeznek meg: a hagyományos egyéni sprintversenyt, a sprint váltót, valamint azt a tömegrajtos, kieséses sprintversenyt, amely az idén debütált volna a vb-k programjában. A dániai megmérettetést azonban a koronavírus-járvány miatt törölni kellett, így az első városi világbajnokságot 2022-ben fogják csak megrendezni.

A cikk folytatódik a hirdetés után...

A Nemzetközi Tájékozódási Futó Szövetség (IOF) döntése alapján azonban nem kell addig várni. A jövőre Csehországban sorra kerülő világbajnokság rendezői ugyanis három versenynappal kibővítik az esemény programját. Így az idén elmaradó három versenyszám közül kettőt (az egyéni sprintet annak selejtezőjével együtt, illetve a sprintváltót) meg tudnak rendezni egy év késéssel. A változtatások kimondottan az érintett versenyzők kérésére történtek. A világbajnokság kibővített programját, valamint az új helyszíneket a következő hetekben jelentik majd be a szervezők.

Csehország rutinos rendezőnek számít a tájékozódási futásban, számtalan világversenyt bonyolítottak már le az elmúlt évtizedekben. Ezeken a magyar futók rendre jól szerepeltek: 1972-ben Monspart Sarolta, 1991-ben pedig Oláh Katalin is világbajnoki aranyérmet tudott nyerni (igaz, még az akkori Csehszlovákia területén).

A legutóbbi csehországi világverseny a 2019-es Egyetemi Európa-bajnokság volt, ahol Weiler Virág épp rövidtávon nyert ezüstérmet. Számára különösen jól jön, hogy az idei vb egyéni rövidtávú száma átkerült jövő évre, mivel jelenleg bokaműtét után lábadozik, így az idei megmérettetésre nem tudott volna teljes értékű felkészülést végezni. Jövő nyáron azonban a 2018-ban egyetemi világbajnokságot nyerő Weiler lehet az, aki a magyar futók közül a legnagyobb eséllyel indul a kibővített vb-n.

Forrás: Nemzeti Versenysport Szövetség Sajtó 

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Top Tweets

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk

 

A figyelmedbe ajánljuk...