Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x
2024. március 28. Csütörtök  Ma Gedeon, Johanna és Hanna napja van.  

Magyar akadályfutás és lövészet sikerek az orlandói kommandós világversenyen (+videó) Kiemelt

  • Állapot: Aktuális

A SWAT Round-up International (SRI) évek óta a világ egyik legrangosabb, kizárólag speciális rendvédelmi egységeknek szervezett versenye, amelyet idén Orlandóban (Florida) rendeztek meg. A magyar egységek több dobogós helyezést is szereztek a nemzetközi versenyen.

04 dec. 2016 Hozzászólás: Hozzászólás  
Magyar akadályfutás és lövészet sikerek az orlandói kommandós világversenyen (+videó) Foto: ventureballistics.com

Az SRI első három napjában különböző szakmai előadásokat tartanak, a következő négy napban pedig öt különböző összetett pályán zajlik maga a verseny. Mindig csapatban kell dolgozni, teljes bevetési ruházatban és felszerelésben – ez személyenként és feladattól függően elérheti a 15-20 kg-ot. A kötelező felszerelés listája a versenyszabályzat része (a lista itt olvasható).

Az idei, 34. SRI-n a Készenléti Rendőrség Köztársasági Elnöki Őrségének csapata kiemelkedő eredményt ért el: összetett 2. helyezést, valamint a legjobb nemzetközi csapat címét is ők hozták el. Az összetett 3. helyen a TEK egysége állhatott a dobogóra!

A cikk folytatódik a hirdetés után...

A magyar csapatok fej fej mellett haladtak napról napra, a harmadik etapban az első két helyen végeztek, a negyedik nap visszaestek kicsit, majd a döntő napon ismét egy győzelmet szereztek (ezzel lett összetett ezüstérmes az őrcsapat).

Az összetett győzelmet a "Alachua County Sheriff's Office SWAT Team" szerezte meg, elsősorban a csapatmunkában múlták felül a versenytársaikat. A magyarok után következő nemzetközi csapat a Malmö SWAT a 26. helyen végzett. Eredmények itt.

A csapatküzdelmek mellett egyéni versenyszámokban is összemérhették szakmai felkészültségüket a rendőrök. Az egyik legnépszerűbb egyéni verseny a ’Super SWAT Cop’, ahol Rózsa János a 3. helyezést érte el a 47 induló közül (eredmények itt).

A mesterlövész számban szintén magyar bronzéremnek örülhetünk, amelyet Erdei László (TEK) érdemelt ki (eredmények itt).

swat ocr competition orlando hungary tek

Foto: police.hu

Az ezüstérmes csapat tagjai

Gulyás Zoltán r. százados

Baranyai Ernő r. százados

Győri Roland r. százados

Váradi Tamás r. százados

Fedor Tibor r. főtörzszászlós

Viplak Attila r. törzszászlós

Rózsa János r. főtörzsőrmester

Vadon Péter r. törzsőrmester

Csapatvezető, felkészítő:

Papp Zoltán r. alezredes

A cikk folytatódik a hirdetés után...

A felkészülésről és az edzésről

„A hagyományos személyvédelmi teamek mellett létrehoztunk egy SWAT-, vagy pestiesen szólva kommandósegységet, egy műveleti teamet, ahol az állomány különleges képességekkel és a legkülönfélébb képzettségekkel rendelkezik, búvártól az ejtőernyősig, mesterlövésztől a tűzszerészig” – sorolta az M1 csütörtök esti műsorában Pomozi Sándor ezredes.

A magyar csapatnak nem volt szüksége különösebb felkészülésre a verseny előtt – mondta Papp Zoltán –, elegendő volt a napi szolgálat, a napi feladatok és kiképzések.

A csapat tagjai magasan képzett szakemberekből állnak, így igazán csak az adott feladatra kellett felkészíteni őket. „Úgy fogtuk fel a versenyt, mint egy szolgálati feladatot. Megkaptuk a kiírást, kiválasztottuk rá a megfelelő embereket, kiutaztunk, és ez lett a végeredmény” – foglalta össze a csapatvezető.

A versennyel kapcsolatos összes információ, részletes eredmény megtalálható a www.floridaswat.org honlapon.

Itthon hasonló pályákon próbálhatja magát ki bárki, ha ellátogat a Running Warriors, Sparta vagy más akadályfutó versenyekre.

Forrás: floridaswat.org | police.hu 

Utoljára frissítve: szerda, 07 december 2016 23:41

Média

SWAT roundup International

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Top Tweets

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk

 

A figyelmedbe ajánljuk...