Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x
2024. április 25. Csütörtök  Ma Márk, Márkó és Márkus napja van.  

Boronkay terepduatlon Európa-bajnok, Mester Bálint 13. Erdélyben Kiemelt

  • Állapot: Aktuális

A Marosvásárhelyen megrendezett kontinens viadalon Boronkay Péter aranyérmet szerzett a paratriatlonisták között. A nehéz és kihívásokkal teli pályán óvatosan versenyzett, hiszen szombaton a tereptriatlon EB-n is rajthoz áll. Mester Bálint az erős elit mezőnyben 13. helyen ért célba.

28 júl. 2017 Hozzászólás: Hozzászólás  
Boronkay terepduatlon Európa-bajnok, Mester Bálint 13. Erdélyben Foto: ITU

Marosvásárhelyen, a helyi szabadidő és kiránduló központban és a környező erdőkben jelölték ki a pályát a helyi szervezők, a tavalyinál gyorsabb, de korántsem könnyebb nyomvonallal.

Boronkay óvatosan kezdett, kerékpáron sem adta ki az össze energiáját, de az utolsó terepfutáson megmutatta hogy mire képes.

Mester Bálint az európai elit versenyzők között állt rajthoz, lehetőségeihez képest messze túlteljesítve az elvárásokat. Ráadásul 3 alkalommal kapott büntetőt (alkalmanként 15mp-t), így a 13. helye még jobban elismerésre méltó. Az utolsó terepfutáson a 7. legjobb időt teljesítette.

A cikk folytatódik a hirdetés után...

Szombaton és vasárnap a tereptriatloné a főszerep, még erősebb és nagyobb létszámú nemzetközi mezőnnyel. Itt esélyesként áll rajthoz Poór Brigtta a vasárnapi elit futamban. Bálint és Péter szintén harcba szállnak a helyezésekért.

Poór Brigi: "A pálya rendkívül gyors, meg egyelőre nem tudom eldönteni, hogy fekszik e ez most nekem vagy nem. Egy biztos az XTERRA  futamokon egészen más távokhoz es nehezebb pályákhoz vagyunk szokva. Emiatt úgy gondolom nagyon gyors verseny lesz."

Mester Bálint: "A futó pálya eleje lejtős, majd 540m kb 15% emelkedéssel utána hullámos, majd 60m siratófal (több mint 20%)Bringa pálya is nehéz, nincs benne pihenő. Van egy kemény emelkedő kb. 800m, majd a végén egy rövid meredek. 4 körben.Gyors és kemény pálya, végig nagyon kell koncentrálni.."

Szeptember 3-án Mester Bálint csapata, a X2S TEAM szervezi a terepduatlon Országos Bajnokságot.

Mester Balint Cross Duathlon EB start h

Forrás: triathlon.org | facebook.com 

Utoljára frissítve: péntek, 28 július 2017 23:06

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Top Tweets

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk