Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x

Magyar sikerek a Skyrunning Masters Világbajnokságon - Paál, Prokopp és Wermescher is világbajnokok (+videó) Kiemelt

  • Állapot: Aktuális

A Skyrunning Masters Világbajnokság hatalmas magyar sikereket hozott, és lehetett volna még nagyobb is a siker, ha szervezési hibák nem keserítik meg a magyar csapat életét. A magyar terepfutók lelkesedése és állhatatossága azonban minden képzeletet felül múlt a versenyen. Prokopp Erzsébet nemcsak a korosztályos világbajnoki címet szerezte meg, hanem a verseny abszolút harmadik helyét is!

19 ápr. 2024 Hozzászólás: Hozzászólás  
Magyar sikerek a Skyrunning Masters Világbajnokságon - Paál, Prokopp és Wermescher is világbajnokok (+videó) Foto: Magyar Terepfutó Válogatott

Prokopp Erzsébet és Hegyi-Sági Adrienn a Zela SkyRace® versenyen indultak az ISF 2024 évi masters világbajnokságon, amely 35 km távon 2400 m szintemelkedést tartalmazott. (a 2023-as VB videója itt látható)

Női 40+ korosztályban világbajnok Prokopp Erzsébet! Böbe az abszolút versenyben megszerezte a bronzérmet!

Dr. Paál Emőke, Wermescher Ildikó, Takács Krisztián "Csipi" a Zela Ultra Marathon számban álltak rajthoz, amely 55 km távon 3300 m szintemelkedést tartalmazott. 

Dr. Paál Emőke az 50-55 év közötti korosztályban megszerezte a világbajnoki címet, Wermescher Ildikó megvédte 55+ korosztályban az Ultra Sky világbajnoki címét.

A 2024-es Masters VB 55 km-es Ultra Sky rajtja együtt rajtolt a portugál nemzeti bajnokság versenyzővel - ebből később komoly probléma adódott!

Erről így számolt be a Magyar Terepfutó Válogatott Facebook oldala:

skyrunning masters world championship run csipi start

Csipi óriásit küzdött ma. A számára "rövid" 52km-es távon mindent kiadott magából. Tényleg odarakta magát, hogy minél előrébb végezzen a mezőnyben ezzel is segítve a csapat eredményét. A verseny állását, azt hogy a csapattagjaink hol állnak a pénteken este ellenőrzött, publikált rajlista alapján követtük. Ennek alapján Csipi harmadik lett a korosztályában. DE! Amint azzal az eredményhirdetéskor szembesültünk az úgynevezett egyéni eredmények értékelésénél az open mezőny korosztályos tagjait is figyelembe vették, akik egyértelműen nem voltak az ISF által közzétett rajtlistán. Ez alapján pedig Csipi a 7. helyen végzett. Az előtte befutó versenyzők teljesítményét sem ő, sem a magyar válogatott, sem a magyar szövetség nem kérdőjelezi meg, ahhoz nem fér kétség. De úgy érezzük, hogy a hiányos rajtlista rendkívül megtévesztő volt. Ebből következően a verseny közben a sportolóinknak átadott -az aktuális helyezésükre vonatkozó- információ így fals volt. Természetesen így most emiatt valamennyien csalódottak vagyunk. A magyar szövetség írásban kért tisztázást és magyarázatot a helyzetre, annál is inkább mert ez több csapatot is hátrányosan érintett.

Összességében fantasztikus teljesítményt nyújtottak a versenyzőik, az éremtáblázatban megszerezték a második helyet!

 Forrás: facebook.com/magyarterepfutovalogatott  | skyrunning.com 

Free Joomla Lightbox Gallery
Utoljára frissítve: csütörtök, 25 április 2024 01:17

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Top Tweets

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk