Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x

Magyar terepfutó sikerek Ausztriában – sziklamászás vagy sziklafutás

  • Állapot: Archív
terepfutás, extrém, Katrinberglauf, trail, Salomon, X2S, Poór, Száraz Dénes, tereptriatlonAz extrém terep futások kedvelői a hétvégén Ausztriában találkoztak, ahol a Katrinberglauf elnevezésű versenyen a kontinens legjobbjai között két magyar futó is rajthoz állt.

Gerlei Tamás – korosztályos hegyifutó „Master” világbajnok - és a biatlon válogatott, többszörös magyar bajnok Gombos Károly.

A két magyar sportoló a környező országok (főleg osztrák, szlovén, olasz, német és cseh) versenyzőivel állt a rajtvonalhoz. A feladat nem volt könnyű: összesen 4,5 km távon 943 m szintkülönbséget kellett megtenni, nagyrészt sziklákon és erdei ösvényeken.

11 jún. 2013 Hozzászólás: Hozzászólás  

 

A rajt után azonnal elszakadt egy boly a tavalyi bronzérmes cseh Roman Skalsky vezetésével. Nyomában az esélyesek, a következő bolyban pedig a megfontoltabb magyar futók. Skalsky hihetetlen tempót diktálva (féltávtól szinte egyedül futva) megjavította a pályacsúcsot és 36:27 idő alatt ért fel a célba. Másodikként a szlovén Klemen Triler (37:32), bronzérmesként pedig a hazaiak bajnoka Tockner Andreas (38:12) lépte át a célvonalat.

Gerlei és Gombos egymást segítve és ügyesen választva tempót elérték azt, hogy szinte együtt célba érve Gerlei a master kategória bronzérmét (42:38), míg Gombos az abszolút 16. helyen, a férfi kategória 7. szerezte meg.

A női versenyben az osztrák Silvia Olejarova a férfiak között is 7. helyen célba érkezve (40:06) magabiztos győzelmet aratott. Ezüstérmes a cseh címvédő Ica Milesova (41:38), bronzérmes az 40 év feletti (!) Margit Edelseder (43:20).

A versenyen közel 300 futó és váltó indult.

Gombos a téli olimpiai kvalifikáció miatt rendszeresen edz kemény körülmények között nyáron is, így számára a tereptriatlon (terepkerékpár, terepfutás és az úszás) a lehető legjobb alapozó edzés. Ezzel a sportággal a X2S TEAM csapatában edz, Poór Brigitta világbajnok és Száraz Dénes színász társaságában.

Forrás: www.terepsport.hu | Foto: X2S TEAM | Weboldal, Eredmények

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Top Tweets

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk