Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x

9.4 kilométer mászás és repülés egy nap alatt Pascal Purin új "Hike and Fly" világcsúcsa

  • Állapot: Aktuális

Az osztrák Pascal Purin június végén új világrekordot állított fel. Ő repülte át és mászta meg a legtöbb függőleges (vertical) métert 24 óra leforgása alatt. 9400 méter lett az új csúcs. Ez a Hike and Fly.

29 júl. 2016 Hozzászólás: Hozzászólás  
Hike and fly az új őrület - Pascal Purin Hike and fly az új őrület - Pascal Purin Foto. Red Bull

Kevés olyan siklóernyős van a világon, aki arra tette fel a fél életét, hogy országok határai között lebegjen a levegőben, harminc kilós hátizsákkal a vállukon. Nincs könnyű dolguk, ha repülni szeretnének: a hegy tetejére először fel kell mászniuk, ugyanúgy mint a sízőknek, azzal a különbséggel, hogy őket nem viszi fel a csúcsra semmilyen lift.

Ez az új sport lényege - HIKE AND FLY. Mássz vagy fuss fel a hegyre és ernyőzzél le onnan.

 

A cikk folytatódik a hirdetés után...

 

Pascal Purin még ezeken hihetetlen kondival rendelkező az extrém sportolókon is túltesz. A Red Bull X-Alps egyik pilótája heti hat napot edz a 2017-es versenyre, a mostani rekord is a tréning része volt.

Purinnak a 24 órából mindössze 17 állt a rendelkezésére: összesen “csak” ennyit repülhetett és mászhatott legálisan. A rekorddöntési kísérletet így kénytelen volt arra a napra időzíteni, amikor a legtöbb ideig van világos. Ez idén június 18-a volt, ami ez egyben azt is jelentette, hogy a bajnoknak nagy hőségben kellett teljesítenie.

Pascal több mint 12.000 repülést hajtott már végre balesetmentesen, 9 éves korától kezdve siklóernyőzik. A mostani projektjének neve “Into the Sky” volt.

Forrás: redbull.com 

Utoljára frissítve: szombat, 30 július 2016 00:03

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Top Tweets

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk