Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x

Ian Adamson, a FISO elnöke Budapesten - új perspektíva az akadálysport és az öttusa együttműködése Kiemelt

  • Állapot: Aktuális

Ian Adamson, a Nemzetközi Akadálysport Szövetség (FISO) elnöke vasárnap a budapesti öttusa világkupa-verseny kapcsán hazánkban járt, ez alkalomból találkozott a Magyar OCR Szövetség vezetőségével, valamint a Magyar Olimpiai Bizottság új vezetőivel, többek között Gyulay Zsolt elnökkel és Fábián László főtitkárral is.

A magyar szövetséget (HOCRA) az elnökségi tagok (Stépán Zsolt, Rozina Tamás, Tóth Viktor), a versenyzői bizottságból Maklári-Papp Judit, valamint a FISO versenybizottságának tagja Szabados Edit képviselték és közel két órás kötetlen beszélgetésben vázolták a HOCRA helyzetét, terveit, lehetőségeit. 

03 máj. 2022 Hozzászólás: Hozzászólás  
Ian Adamson és a HOCRA vezetősége Ian Adamson és a HOCRA vezetősége Fotó: Tóth Viktor / ocrsport.hu

Ian Adamson, aki első alkalommal járt Budapesten, elmondta, hogy milyen nemzetközi változások várhatóak a versenyszabályokban, a versenyrendszerben, az edzői és bírói képzésben, hogyan látja a sportág közelebbi és távolabbi jövőjét, illetve milyen szerepet kaphat a magyar szövetség, amely kiemelt szerepet élvez a sportág képviseletében, hiszen az elsők között alakult meg és vált nemzetközileg elfogadottá.

Szó esett az utánpótlás képzésről, a különböző versenytípusok szabályainak kérdéseiről, a regionális bajnokságok jelentőségéről és a nemzeti szövetségek kapcsolatának erősítéséről is.

A cikk folytatódik a hirdetés után...

A sportág egyik kiemelt eseménye lesz az olaszországi Európa-bajnokság, ahol Magyarország erős csapattal vesz részt.

Adamson elmondta, hogy a magyar sportolókban hatalmas lehetőségek rejlenek, de ezek kiaknázásához sok edzés és szervezői munka szükséges.

Az akadálysport hatalmas tempóban fejlődik, a sportág hivatalos megalakulása óta eltelt néhány évben minden adminisztratív “akadályt” sikerrel vett, jelenleg az utolsó köröket futja hogy hivatalosan is versenysportként, majd az olimpiai sportágként jegyezzék be.

Adamson szerint, mivel az öttusa és az akadálysport is erős katonai múlttal rendelkezik, a két szövetség a sportági fejlődésben is segítheti egymást.

A versenyek és a hivatalos programok megtekintése mellett Ian Adamson időt szakított Budapest megtekintésére is sportági vezetőhöz illő módon: futva járta be a Belváros és Gellért-hegy környékét.

Az öttusa sportág megújításának érdekében Juan Antonio Samaranch is hazánkba látogatott, ahol a sportági vezetők mellett volt alkalma találkozni Schmitt Pál NOB-taggal, a MOB tiszteletbeli elnökével is.

Forrás: Tóth Viktor, ocrsport.hu

Utoljára frissítve: kedd, 03 május 2022 08:52

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Top Tweets

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk