Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x

A Norseman Triathlonon Sebastian Kienle volt a sztár, de Jon Breviold és Flora Colledge szerezték meg a győzelmet (+videó) Kiemelt

 • Állapot: Aktuális

A triatlon legendája, Sebastian Kienle a világ egyik legnehezebb állóképességi kihívását teljesítette, a legendás Norseman Xtreme Triatlonon. Kienle a hazai kedvenc Jon Breivold mögött ért célba, aki mostanra már közel áll ahhoz, hogy beírja magát a Norseman sporttörténelmébe. Kienle megszerezte az idei szezonjának harmadik dobogós helyét, miután vezető pozícióban kiszállt a vízből, és megbirkózott az extrém időjárással és tereppel mind a kerékpár, mind a futó pályán.

A női versenynek is volt egy egészen különleges meglepetése: a brit Flora Colledge végül az ötödik próbálkozásával tudott győzelmet aratni ezen az ikonikus eseményen.

07 aug. 2023 Hozzászólás: Hozzászólás  
A Norseman Triathlonon Sebastian Kienle volt a sztár, de Jon Breviold és Flora Colledge szerezték meg a győzelmet (+videó) Foto: Paulina Monasterska-Tronina/NXTRI

A közönség számára különleges volt Kienle versenyzése, hiszen végre a régi önmagát villantotta fel. Miután az elmúlt hónapokban nehéz időszakot élt át, csalódást keltő eredményeket ért el hazai pályán a Challenge Roth versenyen, majd a középtávon a Challenge St. Polten és a francia Challenge Frejus versenyeken.

Sebastian Kienle swim exit Norseman Benne terepsport

A vízből még az élen jött ki Kienle, majd erős tempóban kerékpározott és futott, de az, hogy hogy másodikként ért célba nem meglepő. Ebben a versenyben veterán Breivod tapasztalata és tudása lehetővé tette a norvég számára, hogy átvegye a kezdeményezést, megvezesse  és kifárassza a nemet sportolót. Az egykori IRONMAN világbajnok határozott teljesítménnyel mégis azt bizonyította, hogy kell vele számolni a nagy versenyeken.

A csata ezzel a számomra ismeretlen norvég sráccal, Jon Breivolddal szórakoztató, ugyanakkor brutális volt. Erőteljes kerékpáros, az emelkedőkön hihetetlen lendülettel megy, a Zombie Hillben való futását ezek után ma nem tudtam követni. Na igen,... a Zombie Hill is bebizonyította hírnevét, egyes szakaszokon teljesen zombi voltam, azt sem tudtam, hogyan mozgassam a lábam.

A cikk folytatódik a hirdetés után...

Kienle elképesztő, 9:34:16-os idővel ért célba, mintegy 25 perccel lemaradva a végső győztes Breivold mögött! Hogy ez miért fantasztikus idő?

Jon Breivold Norseman Triathlon 2023 Finish full terepsport

Ne feledjük, hogy a táv az Ironman (3,8 km úszás, 180 km kerékpár, 42 km futás), de összesen 5000 m szintemelkedést is kell teljesíteni, miközben az időjárás korántsem ideális, általában hideg, esős és szeles.

norseman elevation profile

Ma erős voltam a versenyen, elégedett vagyok a teljesítménnyel és a tapasztalattal. Ez profi pályafutásom utolsó hosszú távú versenye volt Európában, és nagyon boldog vagyok, hogy a Norseman mellett döntöttem! Néztem a Norseman videóit, és megértem, hogy a verseny miért szerepel sok triatlonos bakancslistán.

A nőknél szoros verseny alakult ki, többen is esélyesek voltak a győzelemre. Flora Colledge döntő lépést tett a futásban, amikor már az utolsó nagy emelkedő előtt átvette a vezetést, ezzel kockáztatva a hosszú és kimerítő emelkedő sikerességét. Keményen dolgozott a Zombie Hill teljes szakaszán és megőrizte a vezető helyét.

Amióta először láttam Norseman fotóját, emlékszem, hogy azt mondtam: „Ez az a verseny, amelyet meg akarok nyerni!

A nőknél a norvég Emilie Klev Bergheim érkezett a második helyre. Nem tudta a lépést tartani az angol triatlonistával, miközben megmászták a Zombie Hillt, pedig sokáig kétesélyes volt a küzdelmük. A norvég Kaja Bergwitz-Larsen érkezett harmadikként a célba.

Norseman Xtreme Triathlon Results 2023

Férfiak

 1. Jon Sæverås Breivold (NOR) – 9:09:57
 2. Sebastian Kienle (GER) – 9:34:16
 3. Allan Hovda (NOR) – 9:39:27
 4. Fridtjof Røinås (NOR) – 9:50:13
 5. Lars Wichert (GER) – 10:19:59

Nők

 1. Flora Colledge (GBR) – 11:20:10
 2. Emilie Klev Bergheim (NOR) – 11:31:44
 3. Kaja Bergwitz-Larsen (NOR) – 11:36:43
 4. Nikoline Haugen (NOR) – 11:58:57
 5. Hannah Saitch (GBR) – 11:59:54

Forrás: tri247.com 

Utoljára frissítve: hétfő, 07 augusztus 2023 17:01

Média

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Top Tweets

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

 • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
 • egyedi megjelenés, csapatmez
 • váráslási kedvezmények
 • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk