Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x
2024. március 29. Péntek  Ma Auguszta napja van.  

Szőcs Emőke és Gombos Károly a magyar biatlon bajnokok

Obertilliachban rendezte a Magyar Sí Szövetség a felnőtt biatlon országos bajnokságot a hétvégén, ahol Szőcs Emőke és Gombos Károly szerezték meg a bajnoki címet.

08 ápr. 2016 Hozzászólás: Hozzászólás  
Szőcs Emőke és Gombos Károly a magyar biatlon bajnokok Foto: Magyar Sí Szövetség

A nemzetközi hírű biatlon centrum vezetése örömmel, segítőkészen fogadta küldöttségünket, rendelkezésünkre bocsájtva a kiválóan előkészített pályát és a lőteret, világszínvonalon működő berendezéseivel egyetemben. Szinte a teljes hazai felnőtt élmezőny felsorakozhatott a rajtnál.

A nyolc férfi indulók között az 1997-es születésű Gyallai Soma és 95-ös Büki Ádám képviselték az ifjúságot, míg a nők versenyében a 98-as Veres Mirella küzdött meg felnőtt sporttársaival. A tavaszias körülmények ellenére ragyogó hóviszonyok között versenghettek biatlonosaink.

A felhős-napos szakaszok okozta váltózó fényviszonyok miatt a lövészetben többen is sokat hibáztak, közöttük a biztos esélyesek, Szőcs Emőke és Gombos Károly is. Utóbbi csak hatalmas hajrával, szűk 5 másodperccel tudta megelőzni a mezőnyben egyedüliként hibátlanul lövő Bánszki Bencét. A vezető kettős egy perccel elszaladt a mezőnytől. A bronzérmet a kiegyensúlyozottan versenyző Gond Balázs szerezte meg az ismét ragyogóan futó, de álló lövészetben 4 hibát vétő Lágler Kristóf előtt.

Értékes teljesítményt nyújtott Balog Dénes Levente, ötödik helye igazi meglepetés. Gyallai Soma gyengébb lövészetét követően kis különbséggel szorult a hatodik helyre, nem sokkal mögötte ért célba Büki Ádám.

Figyelemre méltóan szoros volt a harmadiktól a hetedikig beérkező versenyzők eredménye - egy percen belüli idővel fejezték be a versenyt! A nyolcadik helyen beérkező Reznicsek Balázs kissé leszakadva nyújtott értékes teljesítményt.

A verseny vége felé felpuhult a pálya, a mélyülő hóban egyre nagyobb szerepet kapott a fizikai erő. Gombos Károly kitűnő erőnlétének és nagy szívének köszönhetőn tudta megfogni és hajszállal megelőzni Bánszki Bencét. Juhász Fanni ugyan nem veszélyeztette Szőcs Emőke sikerét, de jól lőtt, s futásán is látszott, hogy erős.

Ahogy nehezedtek a körülmények, úgy őrölte fől egyre inkább az első körben még nagyszerűen futó ellenfelét, Veres Mirellát, aki állóban két hibát vétett, s utána egyre nehezebben, fáradva birkózott a mélyülő hóval.

Szép verseny volt, fair körülményekkel. Köszönet a kluboknak és a versenyzőknek!

Köszönet a bajnokság lebonyolításában segítő szakembereknek, Büki Gábornak egyebek mellett a flott időmérésért, Édes Jánosnak a belövést, és lövészetet segítő és értékelő szerepéért, Farkas Lászlónak a viaszolásban és a pályán történtek felügyeletében végzett kiváló munkájáért, a sérülten jelen lévő Reznicsek Zsolt versenybírói szerepvállalásáért.

Külön köszönet illeti a Honvéd Kossuth Lövész Klubot képviselő Deák István ezredes urat, aki a lőtéren segítette a rendezést. Ő a nemzetvédelmi egyetemen tanítja a lövészet csínját-bínját. Érdekes volt hallani a sportlövő szaktekintély véleményét sportolóink lövészetéről.
Észrevételei, hasznos tanácsai megfontolandók. Segíthetnek a magyar biatlon sport jövője, egy eredményesebb felkészülés tervezésében!

Forrás: Kovács Barna szövetségi kapitány, Magyar Sí Szövetség | Eredmények | Kapcsolódó képek: Biatlon OB 2016 

 

Utoljára frissítve: szombat, 16 április 2016 07:27

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Top Tweets

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk

 

A figyelmedbe ajánljuk...