Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x
2024. március 29. Péntek  Ma Auguszta napja van.  

Nem sikerült Kilian Jornet 24 órás pálya rekord kísérlete Kiemelt

  • Állapot: Aktuális

1997-ben a görög Yiannis Kouros, minden idők egyik legjobb ultraversenyzője - és nyugodtan mondhatjuk, hogy legendája - állította be azt a 24 órás rekordot, amelyet Kilian Jornet megpróbált megdönteni a Phantasm24 kihívásban. A futás közben a Salomon rövid videókat tett közzé Jornetről, amelyek bemutatták, hogyan készült fel és hogyan teljesíti a 24 órás eseményt.

30 nov. 2020 Hozzászólás: Hozzászólás  
Nem sikerült Kilian Jornet 24 órás pálya rekord kísérlete Foto: Kilian Jornet

Egy korábban megjelent videóban Jornet elmondta, hogy két fő aggály van a rekordkísérlet során: a frissítés (hiszen november végén Norvégiában nemcsak a táv, hanem az időjárás is kegyetlen), illetve, hogy a lába bírja-e.

A cikk folytatódik a hirdetés után...

"Probléma az energiabevitel, és a megfelelő táplálkozási terv, hogy eleget tudjak enni és ne legyenek gyomor problémáink" - mondja. - "A második kérdés a lábaim. Tudom, hogy 24 órát bírok ... de azt nem tudom, hogy itt lesznek-e problémáim."

Jornet karrierje során több brutális versenyen indult és diadalmaskodott, köztük az Ultra-Trail du Mont-Blanc és a Western States 100 terepfutáson, de soha nem találkozott olyan kihívással, mint amellyel a Phantasm24-ben találkozhat: 24 óra körözés egy atlétikai pályán.

"Ha hegyekben, terepen versenyzek, nekem könnyű" - mondja Jornet egy másik videóban. "Tudom, hogyan kell tartani a tempót, tudom mikor és hogyan kell gyorsítani, hogyan reagálnak az izmaim, hogyan reagál a keringésem, de síkon ez teljesen más."

Ezt a különbséget több alkalommal felidézi még:

„Tudom, hogy a sík talajon való versenyzés nem igazán egészséges, jó nekem, de szerintem mindig fontos új kihívásokat találni és kijutni a kényelmi zónából.”

Kouros rekordjának legyőzéséhez Jornetnek a teljes távon átlagosan 4: 44-et kellett tartania kilométerenként. Ez egy olyan ütem, amelyet sokan csak 5K-ért tartanak fenn, és Jornet azt remélte, hogy minimum 304K-t fog futni.

kilian 24h attempt 2 ts

Amilyen jól indult a kísérlet, olyan hirtelen ért véget. Kilian miközben a 24 órás kihívás első részét kiváló tempóban és egyenletesen teljesítette, hirtelen szorító fájdalmat érzett a mellkasában, így az őt felügyelő orvosi csapat megszakította a futást, éjszakai megfigyelésre küldték. Másnapra mindent rendben találtak, de a csúcsdöntést el kellett halasztani.

"A verseny kimenetele általában megjósolhatatlan, néha még tökéletes felkészüléssel is megtörténnek váratlan dolgok, de számomra a versenyek és a hegyek továbbra is ott lesznek ... És a 24 órás futás továbbra is a listán van ;-)"

Forrás: https://twitter.com/kilianj | runningmagazine.ca

Utoljára frissítve: szerda, 02 december 2020 13:14

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Top Tweets

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk

 

A figyelmedbe ajánljuk...