Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x

Pattintsd ki magad, mint rügyet a tavasz…

Végre március, a tavasz beköszönte! Bár a hét elején még sífutottam Bükkszentkereszten, azonban lassan a papírforma lesz igaz és tényleg itt a tavasz. Bizonyíték erre, hogy ma óra átállítás is szűkíti a vasárnapi időkeretedet. Senki ne higgye, hogy ez a visszavett órácska miatt lesz alélt és ólmos. Ezért bizony a tél és a téli szokások állnak a dolgok hátterében. A tél megterheli a szervezetet, hideg van, több a sötét órák száma, kevesebb fényhez jut a szervezet, fokozott az igény a magasabb energiabevitelre, ezért jellemzően nehezebb, kalóriadúsabbak az étkezéseink is. Ezek az ételek nehezebben is ürülnek ki a szervezetből és több salakanyag lerakodást is okoznak. 

05 ápr. 2018 Hozzászólás: Hozzászólás  

Közkeletűen tavaszi fáradság hátterében ez is benne van. Aztán, ami miatt ez csak okozat, hogy hidegebb évszakokban kisebb a hajlandóság a mozgásra. Csekélyebb a csábító ereje a hidegnek, esőnek, fagynak, latyaknak, ezért elmarad a szabad levegőn való mozgás, ami pedig az elsőszámú tehermentesítő eszközünk. Ha nincs fokozva az anyagcsere, akkor az lelassul, és ahogy a szervezet telítődik, egyre lassabb is lesz

Ez a 2-3 hónap pedig már elég terhet ad a szervezetnek, hogy lekapcsolja a felesleges fogyasztókat a körről. Létfenntartáshoz szükséges folyamatokra fordít energiát, és a minden lelassul elv alapján, ezek a pimasz salakanyagok, lassan-lassan lerakódnak és teherként terhelnek bennünket.

Nem véletlen a böjti időszak sem a néphagyományban sem, és az sem véletlen, hogy az előző hírlevelek is ilyen jellegű dietetikai tanácsokat tartalmaztak. 

Most van itt a kikelet, most kell kiparancsolni magunkat a paplan meleg zugaiból és felkelteni magunkat a téli szunnyadásból.  Ezek a szavak mit sem érnek, ha csak üres frázisokként zengnek a virtuális világban, ha nincs az ismeretszerzés összekötve a felismeréssel, majd tervezéssel és végül a tettel, a tevékeny kivitelezéssel.  Ezt a kivitelezést ráadásul összhangba kell hozni. Az étkezés és a mozgással párban járnak, szükséges, hogy harmóniába kerüljenek.

Most van itt az idő a tavaszi erdőjárásra, tartalmas szabad levegőn való tartózkodásra, családi sétákra. Nyakunkba venni lakóhelyünket és várost nézni, egy kicsit másként bejárni, a szokott utakat, gyalogolni, ahol eddig csak autóval vagy közösségi közlekedéssel utaztunk, bejárni az utcákat-tereket. Teljesen új arcát fogja mutatni a táj, hidd el.

Azonban, ha igazi ajándékot szeretnél adni családodnak, akkor mentesítsd magatokat mindennemű épített környezettől, minden olyan elektronikai kütyütől, ami bilincsbe szorít és mutasd meg mi az a természet.

Hol terem az egészség.
Honnan jön a friss levegő.
Mit mesél az erdő.
Kik lakják az avaralját.
Mit rejt az odú.
Miért mennek a felhők.
Mi az a fényes az égbolton.
…..

Ha pedig hasonlóan elkószált emberekkel találkozol az erdőben, ne felejts el, jó utat kívánni, ahogy azt az erdőjáró emberek teszik, mert ez is jót tesz a mentális egészségednek.

Ha pedig erdei tornapályára tévednél, feltétlen próbáld ki, és vedd birtokba a szereket. Kövesd az ábrákat, végezd el a feladatokat.

Sokkal hamarabb leküzdi a szervezeted az évszakváltásból adódó terhelést, ha megtámogatod magad a könnyített étkezéssel, a fokozott folyadékbevitellel és a fárasztónak tűnő mozgással.

Aki kellemesen vagy néha kellemetlenül elfárad, az bizton tudja, hogy él, és azt is, milyen szép a világ.

Jó utat az egészség ösvényein!

Forrás: eletfaprogram.hu 

Utoljára frissítve: csütörtök, 05 április 2018 17:54

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Top Tweets

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk