Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x
2024. március 29. Péntek  Ma Auguszta napja van.  

Mérgező az Auchan ásványvize - immár másodfokon is

mérgező, Auchan, ásványvíz, laboratórium, határértékMásodfokon elutasította 2011. február 17-én a Fővárosi Ítélőtábla az Auchan fellebbezését, és helyben hagyta az elsőfokú ítéletet abban a helyreigazítási perben, amit az Auchan indított az IPM magazinnal szemben, mert az újság azt állította, hogy az Auchan mérgezett ásványvizet árusít. Az Auchan szerint a bíróság a szabad véleménynyilvánítás kategóriájába sorolta az IPM magazin közlését.

19 febr. 2011 Hozzászólás: Hozzászólás  

Az IPM pénteken azt közölte, hogy a másodfokon eljáró bíróság helyben hagyta a Fővárosi Bíróság elutasító ítéletét az Auchan Magyarország Kft. helyreigazítási kérelmét illetően, és megállapította, hogy az IPM 2010. szeptemberi számában a Hogyan került arzén az ásványvizekbe? című cikkben valós tényeket közölt.

A bíróság kijelentette, hogy a magazin nem állított valótlant azzal, hogy az Auchan Magyarország Kft. illetve beszállítója felrúgva a jogszabályi előírásokat egy arzénnal szennyezett kútból nyeri az ásványvizet. Ezzel az Auchan, és beszállítója a ceglédi Germán Zrt. komoly veszélynek tette ki vásárlói egészségét hosszú időn keresztül - állítja a magazin.

Az Auchan ezzel szemben azt közölte, hogy a bíróság immár másodfokon azzal utasította el helyreigazítási kérelmüket, hogy "az IPM által leírtak a szabad véleménynyilvánítás körébe tartoznak". Az Auchan közleménye megjegyzi, hogy a felek még nem kapták meg írásban az ítéletet.

Az IPM közleménye emlékeztet arra, hogy a magazin munkatársai 2009. decemberében és 2010. márciusában az Auchan áruházakban vásárolt Auchan Super Aqua ásványvizekben a határértéket kétszeresen meghaladó mennyiségű, mérgező arzént, sőt az egyikben higanyt is találtak.

Az értékeket több akkreditált laboratóriumban megmérték, valamint azok hitelességét három független, igazságügyi élelmiszerbiztonsági szakértő tanulmányban is igazolta.

Ugyanakkor az Auchan saját előírásait is megszegve, nem végzett méréseket az ásványvizek árusításának kezdetekor. A francia cég ezzel szemben a magazin hiteles mérési eredményeit kétségbe vonta, és több pert is indított ellenük, sőt a nyilvánosságra hozott eredmények tudatában egy ideig tovább folytatta a rossz minőségű, mérgező termék árusítását.

Gillemot Katalin, az Auchan Magyarország Kft. kommunikációs igazgatója közleményében azt írta, hogy: "már többször leszögeztük: minden egyes szállítmány esetében független, akkreditált laboratórium által végzett vizsgálatok előzik meg a forgalomba hozatalt. Ezeknek a laboratóriumi vizsgálatoknak az eredményei egyértelműen bizonyítják, hogy az Auchan SuperAqua ásványvizek minden szempontból, teljes mértékben megfelelnek az előírásoknak."

Az IPM közleménye szerint a rendőrség tovább folytatja a nyomozást az Auchanban talált rossz minőségű, mérgező termék forgalomba hozatala ügyében.

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Top Tweets

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk