Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x

Ruzafa és Menditto nyerték az XTERRA Molveno rövidtávú versenyt Kiemelt

  • Állapot: Aktuális

Ruben Ruzafa és Marta Menditto nyerték az első XTERRA Molveno rövidtávú tereptriatlon futamot az olaszországi Trentinóban, 2020. október 3-án, szombaton 35: 00-os, illetve 36: 07-es időkkel. Azaz kb. egynegyed annyi ideig voltak a pályán, mint a normál távú versenyben megszokott.

05 okt. 2020 Hozzászólás: Hozzászólás  
Ruzafa és Menditto nyerték az XTERRA Molveno rövidtávú versenyt Foto: XTERRA

A járványhelyzet miatt csak az elit futamokat indították a Molveno-tó partján megrendezett versenyen. A látképet a lélegzetelállító Brenta Dolomitok adták, bár az erős szél és eső miatt a hegyek a nap nagy részében esőfelhők mögött rejtőztek. De a versenyzők is egyetértettek abban, hogy a hely tökéletes egy XTERRA futam megrendezéséhez! >>>videó<<<

A zord időjárás nem rontotta annak a szerencsés 30 versenyzőnek a kedvét, akik részt vehettek a 2020-as XTERRA néhány futamán, amely sorozatnak volt a döntő futama ez a verseny 10 000 USD díjazással.

A cikk folytatódik a hirdetés után...

A karantén szabályok miatt a verseny lebonyolítása is szokatlan volt: reggel a résztvevők egy rövidített kvalifikációs versenyen vettek részt, hogy meghatározzák a délutáni főverseny idejét és indulási rangsorát. Minden helyezést három másodperces hátránnyal nehezítettek a rajtnál.

A spanyol Ruzafa hétszeres XTERRA / off-road triatlon világbajnoké volt a leggyorsabb kvalifikációs idő (19:13), őt szorosan követte Lukas Kocar, Arthur Serrieres, Francois Vie és Filippo Rinaldi.

XTERRA molveno 2020 men top3 59

A két nagyjából 200 méteres úszó kört (összesen 400 m) követte négy 1,75 kilométeres kerékpáros hurok (öszesen 7 km) végül két 1,25 km futó kör (összesen 2,5 km). Az úszást Ruzafa nagyjából 20 másodperc hátránnyal Kocar és 10 másodperccel Vie mögött fejezte be, de a kerékpár második köréig mindkettőt visszaelőzte és a futásig nem is kellett visszanéznie.

"Tudtam, hogy Lukas nagyon gyors az úszásban, csak közel akartam maradni hozzá és jó tempóban haladni, de nem kifáradni" - mondta Ruzafa. - "A kerékpár az erősségem, és a nedves, sáros, sziklás talaj az előnyömre szolgált, ezért csak haladtam a saját tempómban, hamar elkaptam Kocart."

Ruzafa nagyszerű terepfutással, a nap harmadik leggyorsabb részidejével is győzött 34 másodperccel Kocar előtt, aki a múlt hónapban az XTERRA Czech rövidtávú verseny második helyezettje volt.

„Az egyik legidősebb vagyok a versenyben, ezért nagyon örülök ennek a győzelemnek, örülök, hogy így zárhatom az évet. Augusztus óta rengeteg edzésmunkát végeztem, és most látom, hogy ez kifizetődő volt. Ez az eredmény is segít abban, hogy motivált maradjak 2021-re. A ShortTrack verseny nagyon szórakoztató és hasznos számomra, mert az olimpiai mountain bike-ból jöttem, ahol az XCO nagyon hasonló ehhez.”- mondta Ruzafa.

A női futamra kisütött a nap, és a hölgyek arca is felragyogott, hiszen fantasztikus hangulatban állhattak a rajthoz.

XTERRA molveno 2020 women top3 5

Sandra Mairhofer úszott a leggyorsabban, de az első öt - Shiva Leisner, Menditto, Solenne Billouin és az ITU Cross Triathlon világbajnok, Eleonora Peroncini - egyaránt 20 másodpercen belül voltak egymástól.

A verseny ugyanolyan szoros volt a montin is: Peroncini, Mairhofer és Billouin együtt indultak a futásra. A T2-ből Mairhofer, az uralkodó olasz tereptriatlon Nemzeti Bajnok indult a leggyorsabban, de Menditto, aki 20 másodpercre volt mögöttük, fantasztikus tempóban az első kör végére ledolgozta a hátrányát!

XTERRA molveno 2020 women top3 12

A nap leggyorsabb terepfutást teljesítő Menditto a verseny legvégén lépett el Mairhofertől az utolsó lejtőn, a befutó előtt, hogy mindössze hat másodperces előnnyel megszerezze a győzelmet.

"Látványos verseny volt, nagyon szoros és állandóan változó, hiszen minden nő kiemelkedő formában volt" - mondta Menditto. "Nagyon örülök, hogy megszereztem a győzelmet és részese lehettem ennek a különleges eseménynek."

XTERRA Molvano Italy ShortTrack, eredmények

Top 5 Men

Ruben Ruzafa, ESP - 35:00
Lukas Kocar, CZE – 35:34
Filippo Rinaldi, ITA – 36:12
Arthur Serrieres, FRA – 36:25
Jens Nielsen, DEN – 36:37 

Top 5 Women

Marta Menditto, ITA – 36:07
Sandra Mairhofer, ITA – 36:13
Solenne Billouin, FRA – 36:27
Eleonora Peroncini, ITA – 36:47
Shiva Leisner, DEN – 38:50

Forrás: Photos / Complete Results / Live Men’s Replay / Live Women’s Replay 

XTERRA videó

Utoljára frissítve: vasárnap, 11 október 2020 12:20

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Top Tweets

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk